Pienten villasukkien tarina

Kaikki alkoi siitä kun sain pussillisen jämälankoja, äitini jäämistöstä. Minulle syntyi ajatus pienten villasukkien kutomisesta. Tosin en ollut koskaan aiemmin niitä kutonut. Äitini oli kyllä opettanut minut lapsuudessa kutomaan neulemalleja. Löysin googlettamalla helpon ohjeen ja siitä alkoi matka kohti pieniä villasukkia. 


Minun oli tankattava lauseita useaan kertaan, yritettävä, neulottava  ja taas purettava, alku tuntui haasteelliselta. Olin päättänyt tehdä niitä pieniä sukkia. Tarvitsin valtavan määrän tsemppiä, tahtoa ja sitkeyttä. Halusin leikitellä väreillä, langoilla ja antaa puikoille kyytiä. Aluksi myös keskittyminen vaati valtavasti voimia. Tämä pieni projekti vaati minulta valtavasti ponnisteluja, koska keskittymiseni ei ole järin hyvä. Onnekseni lapsuudessa saatu oppi neulomisen saloihin oli jo tuttua, eikä kaikkea tarvinnut alusta opetella. Se helpotti suunnattomasti minua. Minä olin päättänyt tehdä uuden aluevaltauksen, enkä antanut periksi ja lopputuloksena syntyi pienet töppöset. Innostus iski! Neuloin toiset, kolmannet ja neljännet...


Siinä neuloessani mietin myös, sitä että kenellä näitä tekisin. Laitoin kyselyä ja sain paljon hyviä ehdotuksia lahjoitus kohteeksi. Ukrainassa syttyi ikävä katastrofaalinen sota ja mietin niitä pieniä jalkoja, jotka joutuvat pakenemaan tuota kauhu näytelmää. 


Ensimmäiset sukat lähtikin lämpöä tuomaan Ukrainan lapsille. Innostus jatkuu, koska huomasin neulomisen olevan minulle hyvin terapeuttista. Jaksan istua yhdessä paikassa ja keskittyä pieneen puuhaan. Sen olen huomannut, että kykenen tekemään ainoastaan yhtä asiaa kerrallaan. Lisäksi joudun ajattelemaan ja muistamaan silmukoita ja rivejä. Tosin välillä on haastetta muistaa, mutta sekään ei ole ongelma sillä ymmärsin, että ei sillä ole väliä onko rivejä yksi liikaa vai liian vähän. Lopputulos on se tärkein. 


Äitini jämälangat loppuivat, siitä heräsi ajatus kysellä lahjoituksena lankoja. Sain lahjoituksena aivan upeita lankoja valtavan määrän. Olin niin kiitollinen ja innoissani. Matka villasukkien kanssa jatkuu. Tehdään yhdessä hyvää. Uskon että hyvä aina palkitaan. 

Terveiseni täältä pienten villasukkien keskeltä! 

P.S. Haluan vielä kiittää lankojen lahjoittajia, teitte tämän mahdolliseksi ♥️

Kommentit

Suositut tekstit