Huhtikuun kuulumisia

Huhtikuu on jo pitkällä, valo ja lämpö ovat lisääntyneet. Pian saamme ihastella luonnon omaa muotinäytöstä, niin kuin tapanani on aina keväisin todeta. Tämä kevät on jo minulle neljäs kolarin jälkeen. Ihmeellistä, aika suorastaan lentää ohitseni. Asiat eivät sen sijaan selkene, yhtä nopeasti.


Toinen työkeilu epäonnistuneesti on takana. Kaikki kolarin arvet, jo umpeutuneetkin, ovat jälleen auki. Minä edelleen odotan, selvyyttä tilanteestani. Fyysisiä oireita on jälleen ollut ihan harmiksi saakka. Viime viikolla kävin lääkärissä oikean puolen spastisuuden ja kivun vuoksi. Empaattinen lääkäri oli asiantunteva, tutki ja löysi kipeät kohdat kehostani. Hän ehdotti kortisoni-puudute-injektioita, minä piikkikammoisena suostuin niihin. Minä tsemppasin itseni, jotta uskaltauduin pistoksiin. Minä siinä hetkessä kuvittelin kipujen ja tilanteeni todellakin helpottavan ja kaiken ikävän häviävän. Minä olin niin huojentunut ja kiitollinen,  kiittelin useampaan kertaa lääkäriä.

Kunnes hän pudotti minut ystävällisesti maan pinnalle ja sanoi minulle, että älä vielä kiittele, kun ei tiedä auttavatko ne... Niinpä, tosiaan auttavatko annetut injektiot? Minä vain olin niin toiveikas ja huojentunut, siinä hetkessä. Aivan unohdin todellisuuden, kun niin kovasti toivoin.

Meni päivä, toinen ja kolmaskin... Ei merkittävää vaikutusta, ei rehellisesti oikeastaan mitään, päinvastoin. Sitä vielä yritän toivoa, jos neljäs päivä helpottaisi. Olisi kuulemma kolmen viikon päästä uusinta, jos apua on. 


Olen kyllä todennut, että on haettava ratkaisuja monista keinoista, koska lääketiede ei kaikkea yksin pysty ratkaisemaan. Esimerkkinä vaikkapa juuri mielenhallintaan liittyvät jutut, positiivinen psykologia, luonto jne. Ja tietenkin hyväksyttävä se, ettei vaivojani saa kokonaan pois. Vaivoja voi helpottaa monin eri keinoin, mutta ihmeisiin on mahdottomuus päästä.

Oikeastaan on vain parasta keskittyä juuri tähän hetkeen, eikä yrittää miettiä tulevaa. Miettiä hyviä asioita ja tehdä pieniä mukavia asioita terveyden sallimissa rajoissa. 

Puutarhamökin kahvihetki

Nautin kahvihetkistä puutarhamökissä, lintujen kevätkonsertin säestämänä...

 Minna

Kommentit

Suositut tekstit