Lomalla - fiiliksiä

Tällä viikolla ei tule tarinaa pohjoisen rinteiltä eikä tuntureilta. Kuvissa ei fiilistellä kuukkeleiden kanssa eikä porojen kanssa poseerata. Tällä viikolla huilataan hiiihtoloman hengessä kaikessa rauhassa.

Kuppi kahvia

Usko tai älä, tämäkin on ihanaa! Nimittäin ei ole aikatauluja ja sehän on juuri parasta lomalla. Rentoa ja kiireetöntä eloa, stressitöntä oloa. Pojat ovat saaneet nukkua pitkään, eikä minun ole tarvinnut nousta aikaisin ylös. Minusta tuntuu siltä, että teineille parasta on myöhään valvominen ja nukkuminen pitkään. Heillekin parasta taitaa olla se, kun saa hypätä pois arjen rutiineista ja aikatauluista. Luca on minua hätistellyt lenkille tosin, mutta olemme pujahtaneet sitten takaisin peiton alle. 

Päiviin on mahtunut pientä siivousta, kotitöitä ja paljon raitista ilmaa. Olen myös levännyt paljon ja hengitellyt pois ylimääräiset huolet. Elämähän on juuri tänään ja tässä. Ei mitään hätää, huomista on turha murehtia. 

Ennättää nauttia ulkona

Haaveissani oli tehdä retkiä lähikohteisiin, siihen eivät voimani eikä tunnit päivässä ole riittäneet. Loppuviikosta hyppään siskoni kyytiin ja lähden tapaamaan vanhempiani. Tätä odotan niin paljon, koska vanhempani ovat minulle rakkaita ja tärkeitä. He ovat antaneet minulle eväät elämän myrskyihin vastoinkäymisiin. He ovat tarjonneet vakaan lapsuuden ja opettaneet elämästä kaiken tarpeellisen. 

Tämä rauhallinen lomaviikko toi mukanaan jotain ihanan yllätyksellistä, sillä innostuin tekemään lyhyitä videoita. Niissä käsittelen yllättävään tilanteeseen ja selviytymiseen liittyviä aiheita. Onpa muuten yllättävän terapeuttista ja voimauttavaa, vertaistukea kanssa kulkijoille.

Lomalla kahvin ennättää nauttia näinkin

Loma on aina lomaa, vaikka suunnitelmat eivät kaikki toteudu tai loma ei ole buukattu täyteen ohjelmaa. Loman tarkoitushan on se, että saat hypätä pois arjen kiireistä, levätä ja kerätä voimia. Ja parhaiten se toteutuu hengittämällä elämää kaikessa rauhassa ja tekemällä kivoja asioita ilman aikatauluja. 

Lomaterveisin Minna


Kommentit

Suositut tekstit