Aivoviikkoa vietetään viikolla 11


Tiesitkö, että kansainvälistä aivoviikkoa vietetään joka vuosi maaliskuun alussa? Tämän viikon tavoitteena on nostaa julkiseen keskusteluun viimeisimpiä edistysaskeleita ja aivotutkimuksen hyötyjä. Alkujaan tapahtuman lanseerasi amerikkalainen hyväntekeväisyysjärjestö Dana Foundation. Meille Suomeen aivoviikon toi neurologiset vammaisjärjestöt.

Meillä Suomessa aivoviikko on täynnä eri yhteisöjen ja järjestejöjen järjestämiä kaikille avoimia tapahtumia. Tapahtumat järjestetään tänä vuonna verkkovälitteisesti, joten kaikilla on mahdollisuus osallistua. Tänä vuonna teemana on "Ajattele aivojasi, mieti muistiasi".

Kuva: Tanja Koskinen 

Tämän viikon luennot tarjoavat mielenkiintoista kuunneltavaa ja pohdittavaa. Klikkaamalla alla olevaa tekstiä, pääset suoraan viikon ohjelmaan:


Kuva:  Tanja Koskinen

Aivot tarvitsevat säännöllisesti ja jatkuvasti happea, jotta ne pysyvät toimintakykyisenä. Aivot ovat elimistön herkin elin. Niitä täytyy siis suojata niiden terveyttä ja hyvinvointia uhkaavilta tekijöitä.
Oman vammautumiseni myötä haluan sinua muistuttaa siitä, että pidä huolta aivoistasi.               

Aivojen hyvinvointia tukevat: 

💚 Terveellinen ravinto
💚 Liikunta
💚 Päihteettömyys
💚 Aivojen sopiva haastaminen
💚 Stressin välttäminen
💚 Riittävä lepo

(Lähde; Aivoterveys/Muistiliitto)


Kuva: Tanja Koskinen

Minä pidän hyvänä ja tärkeänä sitä, että tällaisia kansainvälisiä viikkoja teematapahtumineen järjestetään. Tiedottaminen on valtavan hyvä asia, jotta kaikilla on mahdollisuus saada ajankohtaista tietoa asioista. Myös toivon, että teemaviikot herättävät ajatuksia ja antavat aihetta pysähtymään oman elämän äärelle. Meidän kaikkien on hyvä miettiä omia elämäntapojamme, kuinka voimme pitää itsestämme paremmin huolta?

Hyvinvointiterveisin Minna


Kommentit

Suositut tekstit