Ystävyys

Ystävänpäivä sitä vietetään pian, kaupat pursuavat kaikenlaista tavaraa ystävänpäivälahjoiksi sopiviksi. On sydämiä, suklaata, kortteja ja kaikkea mahdollista. Sitäkö se ystävyys sitten onkin? Yksi päivä vuodessa kaikenlaisten lahjojen ympäröimänä.


Minä en sitä osaa ajatella niin, en millään jaksa tähän ajatukseen samaistua. Se on jollakin tapaa pinnallista vöyhötystä, ilmaisenko asian jotenkin poikkeavasti? Minulle vain tulee ensimmäisenä mieleen kaupallisuus ja pinnallisuus. En oikein syty ajatuksesta, se on liian kuormittavaa tuo materiaali.

Minun ystäväni ovat karisseet kuin puun lehdet, jonnekin etäälle kaikonneet. Silloin kun olin itse aktiivinen, sosiaalinen ja mukana monessa, niin ystävätkin pysyivät matkassa. Silloin kun olin varsinainen multitaskaaja, varustettu monilla vara-akuilla ja juoksin kilpaa kalenterin kanssa, riitti myös ystäville virtaa ja aikaa. Silloin jaksoin, minulta liikeni jostain aikaa ja voimia. 


Entäs sitten? Toinen uusi elämäni, jossa voimavarat ovat vähäiset ja jaksaminen ylipäätään arjessakin haasteellista. En jaksa olla sosiaalinen, käyn kaupassa ja terapioissa ja kuljen koiran kanssa metsässä. Näissä tilanteissa paljastuvat ne todelliset ystävät ja niitä on oikeasti vähän. Toisaalta ymmärrän sen, ettei kukaan jaksa välttämättä yksipuolista vuorovaikutusta tai ei kykene olemaan jatkuvana tukihenkilönä. Tai kaikista ei ole  yksinkertaisesti vain ystäväksi, vajavaiselle, jaksamattomalle, kolhiintuneelle ja kolarin kolhimalle naiselle. Kun ystävän pitäisi tietenkin pystyä, jaksaa, osallistua ja olla virkeä. 


Hän, joka on kulkenut vierelläni eikä ole minua hyljännyt. Hän on ystävistä ystävin. Hän on aito ja oikea ystävä, näin voin asian todeta.  Hän, joka ei hylkää ja heitä sinua romukoppaan edes haastavalla hetkellä. Hän, joka jaksaa kuunnella ja kuulla sinua, niitä samoja ruosteeksi muuttuneita tarinoitasi. Ja hän, joka välittää sinusta juuri sellaisena kuin olet.


Kaunis kiitos sinulle, kun olet mukana matkallani tänäkin ystävänpäivänä ja aivan jokaisena päivänä.

Ystävällisin terveisin
MinnaKommentit

 1. Ihanaa ystävänpäivä viikonloppua!❤️

  http://jasukuvaa.blogspot.com/

  VastaaPoista
 2. Ystävänpäivästä on tehty kaupallinen amerikkalaiseen tyyliin,enkä pidä siitä. Paljon enemmän lämmittäisi sydäntä ystävän soitto,käynti tms.aineeton huomioiminen. Kortti ja kukat vielä menee,mutta kaikki muu on turhaa. Äitini vielä eläessä kirjoitin hänelle korttiin,että hieron hänen hartioitaan,tai laitan hänen tukkansa kauniisti,tai muuta vastaavaa. Oikein leppoisaa Ystävänpäivää sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri niin, ne pienet asiat ovat monesti merkitykseltään suurempia...
   Kiitos samoin sinulle 🌹

   Poista
 3. Minna Ystäväni ❤Sen ajan jonka olen tuntenut Sinut olet ollut ihana ystävä. Soittamamme pitkät puhelut..avoimesti kerrotut asiat ja ajatusten vaihto kanssasi. Ystävyyttä...avoimuutta..tätä kaikkea. Ystäviä ei ole koskaan liikaa..Marjut

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ❤️ Se avoimmuus on kyllä niin tärkeää, saa olla todellakin oma itsensä. Kiitos ystävyydestä ❤️ Kiitos kun olet❤️

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit