Vertaisystävyys

Olen blogissani hehkuttanut aiemminkin vertaistuen voimasta ja merkityksestä. Tuskin tätä voi liikaa hehkuttaa, koska tuen merkitys on niin korvaamattoman arvokasta. Vertaisystävähän on kokenut jotain samaa, samasta asiasta. Hän ymmärtää tasan tarkkaan tilanteesi ja kykenee asettumaan kanssasi samalle aaltopituudelle. Minulla oli ihana onni siinä mielessä, että vertaistuttavuudesta on syntynyt vertaisystävyys, koska kemiat kohtaavat täysillä. Meidän ei tarvitse jännittää, saamme olla heitä, ketä aidosti olemme. Loppuviimein puhumme samaa kieltä, ymmärrämme toisiamme ja huumoriamme. Tätä on vertaisystävyys parhaimmillaan!

Ystävyys ja yhteiset retket

Tänään tapasin vertaisystävän kanssa retkeilyn merkeissä. Meidän suunnitelmamme oli aivan toinen, mutta jouduimme heti alkuunsa vaihtamaan retkikohdetta. Viime päivien lumisateet koituivat haasteeksi, sillä jäälle ei oltu ajettu reittejä. Meidän retki suuntautui lopulta Kapeenkoskelle. Saimme kulkea polkuja aivan kahden, vain eläimiä liikkui seuranamme. Ja se upea luonto, tarjosi meille ihasteltavaa, hiljaisuutta ja voimaa. Välillä kuulimme kosken kauniin pauhun, suorastaan musiikkia korvillemme.

Kapeenkoskella


Kaunista luontoa

Kaksi laavua tarkistimme, puita ei oikein löytynyt, liiterit ammottivat tyhjyyttään. Me sitkeinä naisina saimme parista märästä kalikasta aikaiseksi tulet ja makkarat lämpimiksi. Meillä oli kahvia termospullossa ja ihania herkkuja. Siispä mikäli suuntaat Keski-Suomeen Kapeenkoskelle vaikkapa hiihtolomalla, ota omat puut mukaan. Muuten paikka tarjoaa upeita luontoelämyksiä myös talvellakin.

Nuotion äärellä

Eväiden jälkeen taivalsimme takaisin parkkipaikalle, molemmat jo väsyneinä. Olipahan taas ihanaa ja fiilis oli väsynyt, mutta mahtava. Vertaistuesta saa niin paljon virtaa, kun voi jakaa ajatuksia sellaisen kanssa, joka aidosti ymmärtää sinua. Siinä ei todellakaan tarvitse teeskennellä ymmärtävänsä, koska sinä tiedät mistä keskustellaan, sillä sinä olet kokenut jotain samaa.

Me aivovamman saaneet - upeat naiset

Viestini onkin, että älä jää yksin uuden tilanteen tai haasteiden kanssa. Etsi vertaisiasi ja vertaistukea, koskaan et voi etukäteen tietää, saatat löytää ihanan vertaisystävän. Aivan kuten minulle on käynyt, ihana onni. Kiitos, kun saamme olla yhteisellä matkalla, toisiamme tukien.


Lämpimin ajatuksin
Minna

Kommentit

Suositut tekstit