Sukellus luontoäidin syleilyyn

Suurten asioiden mullistaessa mieltä on toisinaan mukavaa karistella ajatukset ja lähteä vaikkapa luontoon retkelle. Siellä luonnon syleilyssä unohtuvat kaikki muu ja sitä vain ihailee luonnon luomaa ja keskittyy juuri siihen hetkeen. Tosi asiahan se on, että  minä pieni ihminen en yksin kykene asioihin kaikkiin vaikuttamaan. Ne menevät byrokratian tahtiin ja aiheuttavat pään vaivaa ja myllertävät mieltä. Näin se on aina ollut ja valitettavasti tulee olemaankin...


Joten mars matkaan ja hetkeksi voimaa hakemaan luonnosta. Se oli tämän päivän ajatus ja kyllä muuten kannatti! Taas yksi upea luontokohde nähty ja koettu. Nimittäin suuntasimme retkemme Hitonhaudalle, joka sanotaan olevan Keski-Suomen näyttävin rotko. Hitonhauta löytyy Laukaan Valkolasta ja rotko on muodostunut jääkauden aikana. Rotko on 800 metriä pitkä, seinämät kohoavat 10-20 metrin korkeuteen ja rotkon leveys on 30 - 40 metriä. Retkikohde on mieluisa kesäkohde, mutta aivan mainiosti sinne pääsi myös talvella. Ei ainakaan pääse eksymään, koska rotkoon kulkee polku. Siellä oli myös muita retkeilijöitä, selkeästi ulkoilu on suosiossa. 

Kyllä kannatti ehdottomasti, perillä meitä odotti uskomattomia luontoäidin muovaamia taideteoksia. Kertakaikkiaan niin kaunista ja jotakin uskomattoman ainutlaatuista. 
Minä unohdin aivan kaiken muun. Kyllä oli ihanaa sukeltaa luonnon syleilyyn ja keskittyä aivan johonkin muuhun kuin kolarin kolhuihin. Olen väsynyt, mutta niin onnellinen. Silmiä hivelevän kaunis kokemus, joka ihastuttaa pitkään. Luulen, että ensi yönä nukuttaa.Minulle luonto on voiman lähde, koska unohdan kaiken muun, keskityn ja olen läsnä ainoastaan siinä hetkessä. Jälleen kerran sain kokea jotain ainutlaatuisen ihanaa. Mitä sinulle merkitsee luonto? Onko sinulla antaa vinkkejä talvikohteista Keski-Suomen alueella?

Sukella siis luontoon mielen myllertäessä ja harmien heilutellessa ajatuksiasi. Saat luontoäidin voimaa, joka huuhtelee haavojasi ja harmejasi. Saat keholle ja mielelle positiivista pöhinää ja energiaa.

Retkiterveisin

MinnaKommentit

Suositut tekstit