Vaikea päivä

Elämä, se on todellista peliä. Sitä se on, olen sen taas nahoissani saanut tuntea ja kokea. Ei siinä mitään, jos vain mitenkään voisin saada terveyteni takaisin ja olla niin kuin ennen. Se olisi hartain toive, mutta ei se ole mitenkään mahdollista. 

Tai jos edes saisin pääni vaihdettua uuteen, tehdäänhän nykyään vaikka minkälaisia leikkauksia tekonivelistä elinsiirtoihin. Ei, sekään pään vaihto ole tietenkään mahdollista. 


Tänään sain kuulla, että tarvitsen lisää näyttöä. Työkokeilu oli kuulemma liian lyhyt. Sitä tässä mietin, että enhän itse sitä keskeyttänyt vaan lääkäri ja muut ammattilaiset katsoivat tilanteen sellaiseksi, että se oli syytä keskeyttää. Minulle sanottiin, että näyttöä olisi tarpeeksi. 

Mitä ihmettä? Minun pääni reagoi nyt tähän kaikkeen, olen aivan tulisilla hiilillä ja päänsärky jyskyttää taustalla. Aivovamma aiheuttaa sen, että kaikki uusi tai ennalta arvaamaton on liikaa. Pääni ei vain pysty käsittelemään tietoa. Olen yrittänyt kerätä itseäni ja luita kasaan. Olen sitä mieltä, että kaikki lopulta järjestyy niin kuin niiden pitääkin. Silti kehoni antaa outoja kipuviestejä ja olo on levoton. Mieli seilaa sinne ja tänne. Miten minä parantuisin entiselleni? Miten saisin kaiken sen energiani takaisin? Miten voisin opiskella maisteriksi? 


Niin, en mitenkään...Se on vain totuus, kaikkien tutkimusten jälkeen. Olen hyväksynyt kohtaloni, olen käynyt sitä lävitse usein ja tukenani on kulkenut pitkän matkan psykologi. Nyt kaikki haavat ovat jälleen auki. Pitääkö oikeasti minun mennä työkokeiluun? Minullehan annettiin päätös, jossa lukee esitettävän minulle työkyvyttömyyseläkettä. Nyt tilanne onkin toinen, justiin kun olin sopeutumassa asiaan.

Kuka minut huolii? En kykene edes päätetyöhön, joka on nykypäivää? Pystyykö palkkatyötä tekemään kännykällä? Niin tiesitkö muuten, että kirjoitan kaikki tekstit kännykällä selälläni maaten sängyssä? Totta, en kykene hahmottamaan suuria näyttöjä, keskittyminen herpaantuu ja päänsärky lisääntyy. Otan kuvat kännykällä ja liitän ne teksteihin ja teen oikeasti kaiken kännykällä. Moni terve ihmettelee tätä, se on totta. Varmasti olisi nykytekniikalla mahdollista tehdä tekstit sanelemalla, se olisikin huippu juttu. En sellaiseen ole perehtynyt, jos sinulla on vinkkejä niin otan mielelläni vastaan.


Tänään kysymysten tulva on leijunut uhkaavasti mielessäni ja sekoittanut pahasti vointiani. Miten kaikki on niin kovin epäoikeudenmukaista? Minun tilanne ei ole halusta ja motivaatiosta kiinni, se on siitä etten kykene. Aivovamma, se pirulainen tuhosi kaiken entisen ja haluaa sekoittaa vieläkin elämääni. Miksi tämä kaikki on niin kovin vaikeaa? Kuka minut tahtoo työkokeiluun? Sitä mietin...

Näitä vaikeita päiviä on toisinaan, minun on vain pakko jaksaa. Kirjoittamalla saan päätäni purettua täällä sängyn pohjalla. Terveisiä vain täältä.

Minna


Kommentit

 1. se tosiaan ihmetyttää, miksi tuota työkokeilua, kun työkyvyttömyyseläke olisi varmaankin paras ratkaisu?
  Jaksamista sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Totta, tulevaisuudesta ei ole mitään tietoa, täytyy yrittää vain jotenki n jaksaa. Ja harmittaa, kun ei ole motivaatiosta kiinni, vaan siitä etten kykene.

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit