Joulutervehdys

Joulu, se on täällä. Monille tämä joulu on erityinen ja poikkeuksellinen. Oikeastaan itseäni ajattelen ja huokaan, että minulle tämä on jo kolmas poikkeuksellinen joulu. Siis ei mitään uutta, kaikkeen kyllä sopeutuu.


Joulu tulee jokainen vuosi, se ei katso tilanteita maailmalla tai kohtaloita. Se tekeekin joulusta juuri erityisen, se joulun sanomahan on se tärkein. Joulun sanoma tavoittaa sinut ja minut riippumatta siitä, missä tilanteessa olemme. Otathan sanoman vastaan?

Joulu se tulee ovesta sisään, vaikka ei ole itse tehtyjä laatikoita, monen sortin lihoja, kakkuja ja stressin täyteisiä päiviä käytetty niiden valmistukseen. Perheemme sai lahjaksi itsetehtyjä leivonnaisia, ne kyllä maistuvat ja nautimme niistä suunnattomasti. Joulu on hyvien ruokien aikaa, mutta siitä on suotta ottaa stressiä. Kaikkea saa kaupasta, jos ei ole voimia alusta loppuun niitä valmistaa. Jokainen tekee omanlaisen joulun, niiden voimavarojen mukaan, mitä on käytettävissä. Olen hyväksynyt sen, että en pääse kehuskelemaan itsetehdyillä jouluruuilla ja -herkuilla. Sallin itselleni sen, että hankin joululaatikot, rosollin ja kaikki muutkin perinteiset herkut valmiina. Pistän laatikoihin nokareet voita ja sujautan hetkeksi uuniin, kelpaavat ja ovat maistuvaisia. 

Mitä tapahtuisikaan? Jos hääräisin ruokien kanssa ja hössöttäisin liiaksi, siitä ei tulisi mitään. Kaikki menisi pieleen ja kaupan päälle olisin kipujen kourissa. Aivovamman kanssa täytyy elää hissukseen ja ymmärtää rajat. Minulle liikaa rasitus pistää totaalisen stopin, silloin on leikki kaukana. Joskus on vain luovuttava asioista, joihin ei enään kykene. Minusta on parempi tunnustaa ne kuin yrittää vain entiseen tapaan säheltää ja pitää tiukasti kiinni entisestä. Siltikin saattaa olla huonoja päiviä ja vaikeuksia, mutta ainakin joulusta olen oppinut tekemään helpommaksi. 


Minä nautin tunnelmasta ja kynttilöistä, niitä meillä on tänäkin jouluna. Myös tonttuja löytyy sieltä ja täältä... Saunasta löytyy tervatonttu, aattoillan kruunaa tietenkin joulusauna. Eilen meillä tuoksui piparit, tällä kertaa jaksoin keskittyä ja piparit onnistuivat. Oli muuten maukasta tuo Lidlin valmis piparkakkutaikina, turhaan ei ole kehuttu hinta-laatusuhdetta. Sen kun vain muistan, että teen yhden asian kerrallaan ja lepään kunnolla, yleensä tekemisissä paremmin onnistun.


Hiljentykäämme joulun tunnelmaan ja sanomaan. Muistammehan olla itselle armollisia? Joulun tunnelmaan pääsee hienosti mukaan ilman valtavaa kiirettä ja touhua. Kaikkea löytyy ja mikään ei lopu, kauppaan ennättää aivan hyvin. 


Hieman jännittää, että mitä meidän miehet tuumaavat paketeista... Olen hankkinut muutamia yllätyksiä, joulun salaisuuksia on siis ilmassa. Olen niin kiitollinen näistä jouluista, että ne saavat minut muistamaan pienesti läheisiä. Nämä kolme joulua ovat olleet elämäni parhaimmat joulut, vaikkakin erilaiset ja erityiset. Sen vuoksi, koska hiljaisuudessa usein mietin, miten olisikaan voinut minulle käydä...

Ei sitä oikein edes saata ymmärtää, kuinka onnekas kuitenkin olen. Vaikkakin vaikeuksia on ja en ole terve, silti minulla on terveyttä vielä jäljellä. Sen vuoksi saan olla erityisen kiitollinen näistä jouluista. 


Jaksathan sinäkin ottaa tämän erityisen joulun vastaan ja olla myös itsellesi armollinen? Pidäthän sinäkin huolta läheisistäsi tänäkin erityisenä jouluna? Uskon, että pieni muistaminen esimerkiksi puhelinsoitto saa hyvälle tuulelle, se osoittaa välittämistä. 

Joulun tuoksua, iloa, kiitollisuutta, terveyttä ja rakkautta lähetän sinulle 💝 Rauhallista joulua 💝

❤️: lla MinnaKommentit

Suositut tekstit