Pysähtymistä, hemmottelua ja hyvää oloa

Kaupallinen yhteistyö: Hoitola Mantra


Osaatko pysähtyä ja hemmotella itseäsi? Miksi et pakenisi hetkeksi arjen hektisyyttä ja soisi itsellesi hetken lepoa ja hyvää oloa? Se oikeasti kannattaa, annathan aikaa itsellesi? 

Minä pääsin tutustumaan oman kotikaupunkini tunnelmalliseen hoitola Mantraan, joka tarjoaa kiireetöntä aikaa ja ihania hemmotteluhoitoja myös sinulle. Mantran yrittäjä Riikka Happo tarjosi minun kokeiltavaksi kuumakivihierontaa ja minähän innostuin siitä oitis. Jo kivet materiaaleina houkuttelivat ja myös lämpö, josta nykyisin nautin aivan eri tavoin. Lämpöhän on kivuilleni miellyttävää ja rauhoittavaa.


Mitä on kuumakivihieronta?

Se on yli 5000 vuotta vanha hoitomuoto, jota on käytetty osana itämaista lääketiedettä. Kuumakivihieronnan juuret ovat mm. Tiibetissä, Intiassa ja Havaijilla. Kerrotaan myös, että jo muinaiset roomalaiset vannoivat kuumakivihieronnan energisoivaan voimaan. Kiviä on käytetty esimerkiksi puhdistushoidoissa, erilaisten kiputilojen - ja hermollisten ongelmien hoidoissa. 

Hoito on tehokasta ja lempeää. Hieronta kivillä helpottaa kipuja ja avaa lihaksiston jännitteitä, samalla tehokkaasti rentouttaen, aina 3 cm syvyyteen saakka kudoksissa. Lämmöllä ja kosketuksella on endorfiineja vapauttava vaikutus. Hoito antaa kokonaisvaltaisen hyvänolon tunteen ja pehmittää myös ihoa.

Hoitoa suositellaan esimerkiksi jos kärsii heikosta ääreisverenkierrosta ja kroonisista lihasperäisistä kivuista. Se on tehokas stressin ja jännityksen lievittäjä, sopii myös unettomuudesta kärsiville. Hieronta aktivoi ja edistää aineenvaihduntaa, verenkiertoa ja lymfakiertoa. Kuumakivihieronta on loistava stressin purkaja, joka tuo kokonaisvaltaisen nautinnon keholle ja mielelle. 

Esteitä hoidolle ovat mm. irtoluomet, vaikeat ihosairaudet, kuume, syöpä ja vaikea sydänsairaus. Jos oma sairaus mietityttää, keskustele ennen hoitoa lääkärisi kanssa ja kysy rohkeasti lisätietoja hoitajalta tai terapeutilta. Hoito voidaan tehdä myös kylmillä kivillä, täsmentää hoitoa pienille alueille.


Hoito aloitettiin ensin mahallaan ollessa ja sitten käännyttiin selälleen. Koko keho käytiin läpi, päästä varpaisiin.


Kokonaisvaltainen rentoutuminen ja pysähtyminen juuri siihen hetkeen, aivan ihanaa! Kuumakivihieronnasta on mainittu, että se on kosketusterapiaa parhaimmillaan. Ja sitä se tosissaan kyllä on, voin kokemukseni myötä sen todistaa.


Minulle tämä kokemus oli suorastaan taivaallinen, mikä ihana rauha valtasi kehoni ja mieleni. Lisäksi nautin lämpöisten kivien tuomasta energiasta ja lämmöstä. Tunsin kuinka lihakset rentoutuivat ja oloni keveni. Pidin silmiä kiinni, olin unen ja valvetilan rajamailla. En kyennyt puhumaan, mutta sitäkin enemmän nautin joka sekunnista. Hoidon jälkeen oloni oli ihanan tasapainoinen ja mieli oli kevyt, kaikki turhat ajatukset olivat poistuneet.

Riikka kertoi, että lämpö pysyy lihaksissa 2-3 päivää. Hän kehotti pukeutumaan sen vuoksi lämpimästi. Hoidon vaikutus tuntui muutaman päivän, tunsin sen mielessä ja kehossa. 


Mukaani sain tervehdyksen juuri sinulle:
" Hoitola Mantra haluaa tuoda arkisen pyörityksen keskelle paikan pysähtymiselle ja itsensä rakastamiselle. Elämässä helposti unohtuu, että kaikki lähtee omasta hyvinvoinnista. Luontaishoidot ovat kuin askel sinne mistä kaikki kumpuaa; tasapainon hakeminen, rauha, mielen ja kehon sopusointu. Jos kaipaat rentoutumista niin Mantrasta löydät hetken itsellesi."

Kaunis kiitos hoitola Mantra ja Riikka, sinä teit olostani paremman ♥️ Suosittelen lämpimästi tutustumaan Mantran hoitoihin ♥️ Riikalla on hoitavat kädet, jotka vievät sinut mukanaan hiljentymään ja voimaan paremmin!


Kommentit

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Kuumekivihieronta on ollut haaveenani joskus kokeilla. Kiva, kun kerrot hoidosta kuvineen tässä postauksessa. Sain aiheesta enemmän tietoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, kannattaa kyllä kokeilla. Voin kyllä suositella 💛

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit