Joulun tunnelmaa

Tunnelmaa, sitä haluan kotiini pukea. Nyt kun olen päivästä toiseen kotona, ennättää hyvin nauttia kynttilöiden tunnelmasta. Jotain hyvää tässäkin, kun on työkyvytön ja viikkojen ohjelma koostuu lähinnä kuntoutuksista. Siispä sitä tunnelmaa...


Olen pikkuhiljaa etsinyt kaapeista joulukoristeita ja taitaa olla niin, että olen jälleen todellakin hurahtanut joulun tunnelmaan aivan tosissani. Se ei kyllä ole yhtään uutta minulle. Ainoa muutos on se, että nykyään kaikki tapahtuu pikkuhiljaa ja maltillisesti. Aikoinaan saatoin päivässä vaihtaa koko kodin ilmeen ja tottakai verhoineen päivineen. Nykyään verhot saavat olla kaikessa rauhassa, olen valinnut ajattomat sävyt, jotka käyvät myös joulunakin. Suosin neutraaleja sävyjä ja minusta jopa valkoinen sopii jouluun.

Eilen oloni oli sen verran hyvä, että meinasin aivan hurjaksi heittäytyä. Nimittäin esitin miehelleni, että laittaisin joulukuusen. Hänen ehdotus oli, että jospa odottaisin edes joulukuun vaihtumista. No, minä odotan ja myönnän sen, että olisihan se vähän liian aikaista. 


Minä tykkään myös kääriä paketteja ja niitä raahata kuusen alle ja Lucallekin tietenkin. Joulun alla minusta kuoriutuu sisäinen lapsi, joka tykkää hupsutella ja hullutella. Joulu on ihanaa aikaa ja niin salaperäistä. Siihen on meidän perheessä totuttu ja ihanaa, kun saan olla tällainen joulufani. Se on selvää, että joulu on minun juttuni ja paras juhla kaikista.

Minun jouluuni ei kuulu enään mahdoton taloustelu keittiössä ja ruuanlaitto, se olisi minulle liikaa. Pyrin ostamaan ja hankkimaan herkut pitkälti valmiina, helpotan itseäni tässä kohtaa. En saa väsyttää ja rasittaa itseäni liiaksi, haluan välttyä turhilta haavereilta. Se on tuttua ja arkea, että pizza tai tortut saattavat palaa uniin ilman jouluakin. Kaikkeen en kuitenkaan kykene, uskon sen. Tunnelman haluan kotiin tuoda kuin aina ennenkin niillä voimilla ja ehdoilla, mihin kykenen. Jossain kohtaa on vain oltava itselle armollinen ja se on ruokapuoli. Onneksi kaupasta saa nykyään tuoretta ja laadukasta ruokaa, sitä on saatavilla niin paljon kuin jaksaa kantaa.


Tervetuloa joulukuu! Odotan jo niin malttamattomana, pian saan koristella kuusen. Sen paljastan sinulle, että tänä vuonna meidän kuusi saa ainoastaan valkoisia koristeita. Minulla on visio tämän vuoden koristelusta ja aion sen toteuttaa. Saatte nähdä toteutuksen sitten myöhemmin. Annetaan tunnelman valaista ja tuoda iloa pimeyden keskelle.

Valoa ja iloa myös sinulle 💛

Kommentit

Suositut tekstit