Mielen myllerrystä

Sain vakuutusyhtiöstä ystävällisen tekstiviestin, ovat saaneet viimeisimmän lausunnon ja nyt heillä on käsittelyssä minun työkyvyttömyyteni. Viestissä informoitiin minua siitä, että ottavat minuun yhteyttä ensi viikon jälkeen. Hui, mitähän minulle tapahtuu?


Totuuden nimissä viesti oli ystävällinen ja tiedotusluonteinen, minunhan pitäisi olla siitä hyvilläni. Ihmismieli ja vaurioitunut pää on vain niin oikukas, minua alkoi hirvittämään. Ja epätietoisuus iski jälleen vasten kasvojani, miten minun käy? Mitä tapahtuu? Kaiken maailman kysymykset vyöryivät ajatuksiini, en ollut tällaista epävarmuuden elämää itselleni edes kuvitellut. Aivan oikeasti, minkälainen soitto sieltä tulee ja miten sitten reagoin? Aivan liikaa kysymyksiä, minulle yhdellä kertaa. 

Näiden asioiden kanssa saan mennä taas psykologini luokse, siinä on taas puhumista yhdelle kertaa. Onneksi on paikka, missä saan jakaa oloani, ajatuksiani ja möykkyjä koskien tulevaa. 


Yritin rauhoittua ja ajatella käsitteleväni kysymyksiä keskiviikon terapiakerralla. Ei totta vie, aina vain epävarmuus nosti päätään. Ehkä minua jännittää tulevaisuus, se on niin kovin epävarmaa. Onnettomuuden jälkeen ei ole oikeastaan yhtään helppoa ratkaisua, koska ne eivät ole minun itseni päättämiä. Ne ovat kohtalon määrittämiä, sanelema ja pakottavia. Kohtalon, joka puuttui elämääni. Näin se on.

Minun pitää tottua, hyväksyä ja jatkaa elämääni uudenlaisessa tilanteessa. Myönnän, että kyllä se muuten jännittää aika kovasti. Tuota puhelua hiukan jännitän myös, mitä sieltä sanotaan. Sillä se määrittää tulevaisuuteni, se puhelu on tärkeistä tärkein.

Sitten mietin jo sitä, että miksi minun pitää olla tässä tilanteessa? Tässä suurten kysymysten äärellä, en tahdo ymmärtää sitä, että kaikki muuttui kerta rysäyksestä. Tulevaisuuteni ennenkaikkea, olin rakentanut sitä määrätietoisesti. Ja hetkessä se kaikki pyyhittiin pois, enään en kykenisi samaan...

Voit uskoa sen, että nämä asiat eivät ole helppoja. Ne tunkeutuvat toisinaan syvemmin mieleeni myllertämään. Niitä on pureskeltava, kestettävä ja yritettävä hyväksyä. Minulla ei ole muuta mahdollisuutta, on totuttava uudenlaiseen tulevaisuuteen. Odotan sitä puhelua ja päätöstä elämäni suhteen. 


Iltaisin kaikki nämä vyöryvät ajatuksiini, juuri silloin, kun olisi hiljennyttävä unien maailmaan. Asiat ovat niin suuria, että ne tahtomattakin mietityttävät minua. Kiitän jokainen ilta kuitenkin siitä, että saan olla mukana elämän sykkeessä. Asiat voisivat olla toisinkin. 

Minun on jaksettava heikoilla hetkilläkin luottaa elämän kantavaan voimaan. Toivon asioiden järjestyvän, odotan kaikesta huolimatta sitä puhelua...

Kommentit

Suositut tekstit