Maalla on mukavaa

Sen olen jo oppinut, että en murehdi huomista enkä tulevaa viikkoa. Elän hetkessä täysillä ja niillä voimilla, jotka kulloinkin on saatavilla. Vaikka pääni on ollut pyörryksissä ja kuormittunut, teen asioita ja heittäydyn elämään. Ne ovat niitä parhaita hetkiä, kun elämä tuo eteeni voimauttavia ja piristäviä hetkiä. Tiedätkö, mitä elämä eteeni toi tällä kertaa?


Ystäväni sai minut mukaansa maalle, Kivelään, joka löytyy Honkolan kylältä. Olin valmis oitis, sillä maaseudun rauha ympäristöineen sopii minulle loistavasti.


Kivelässä meitä olivat vastassa ihastuttavat alpakat, nimeltään Felix, Filip ja Dantte. Miten upeita, rauhallisia ja hellyyttäviä poikia! Alpakat sulattavat sydämemme saman tien, niin suloisia ne ovat. Kivelän emäntä aikoo tutustuttaa pojat valjaisiin ja seuraavalla kerralla saatamme ehkä päästä metsään talutusretkelle. 


Tiedätkö? Alpakka on eteläamerikkalainen villantuotantoon jalostettu kamelieläin. Alpakka on kesytetty kotieläimeksi ainakin 5000 vuotta sitten. Niitä käytetään myös maatilamatkailussa, lemmikkeinä, maisemanhoitajina ja terapiaeläiminä. Alpakka on ruohonsyöjä ja tulee toimeen niukalla rehulla. Ne viihtyvät hyvin tutussa tallissa ja tarhassa. Alpakat ovat laumaeläimiä eikä niitä voi pitää yksin.


Kivelän emäntä Katja esitteli myös meille, kuinka alpakan villasta tehdään lankaa rukilla ja värttinällä. Saatoin palauttaa mieliin muistot lapsuudesta, rukin ja olinpa nähnyt myös värttinöitä, joiden käyttöä en silloin ymmärtänyt. Ihastuttavia olivat myös alpakan villasta valmistetut pipot ja sukat. 

Kivelässä huokuu rauha ja lämpö, elämän haasteet sulavat ja unohtuvat. Kaikki turha tuppaa unohtumaan, se on sitä parasta ja suorastaan terapiaa. Siinä kahvitellessamme ja kuulumisiamme vaihtaessa, on Lennu-kissa hypännyt nojatuoliin huippupaikalle ja Otto-koira pujahtaa seuraksemme kahvipöydän äärelle. Mikä ihana harmonia leijuu kyläpaikan yllä, niin sulavasti kotieläimet ja ihmiset mahtuvat kaikki Kivelään. Tuon harmonian saattaa vierailija jopa aistia. Ihan parasta terapiaa on hetkeen heittäytyminen ja ihanien asioiden oivaltaminen. Sitä todistaa tämäkin aamupäivä, sillä niin voimallinen olo jäi Kivelän vierailusta. Elämä se on tässä ja nyt. Kiitos Katjalle, kyllä maalla on mukavaa ❤️
Kommentit

Suositut tekstit