Loman huipennus

Leppoisa lomaviikko pikkuhiljaa lähenee loppuaan, meillä on ollut rennon mukava loma. Turhat nipotukset ovat jääneet kotiin ja olemme olleet liikkeellä leppoisalla aikataululla. Tämä sopii minulle mainiosti, oma pää pysyy paremmin menossa mukana, kun ei ole liikaa touhuja ja säpinää ympärillä. Olen saanut levätä kaikista arkirutiineista. Viimeinen päivä huipentui hienoihin hetkiin ja kokemuksiin. Niitä oli ilo tallentaa kuviksi. Aurinko pilkahteli kauniisti ja tuntureilla kaunis lumipeite kimmelteli kilpaa auringon kanssa. Kerrassaan luonto näytti meille parastaan. Meidän kohteena onoli Valtavaaran huiputus. Jo alkumatkasta kuukkelit tervehtivät ja halusivat syötävää. Ne ihastuttavat kaverit seurasivat meitä ja näyttäytyivät useassa kohtaa.
Aina jotain unohtuu, mutta kysyvä ei tieltä eksy... Meiltä unohtuivat tulitikut matkasta. Ystävällinen perhe auttoi tulen teossa ja niin me saatiin laavulla makkarat paistettua. Kuukkelit jälleen näyttäytyivät ja muutkin retkeläiset saivat kuvattua niitä. 
Matkamme jatkui kohti Valtavaaran huippua, joka kohoaa 492 m merenpinnan yläpuolelle.  Valtavaaran laella on entinen palovartijan tupa, joka toimii nykyisin retkeilijöiden päivätupana. Huipulta avautui huikean mahtavat maisemat, niin kaunista ja rauhoittavaa. 
Sielu sai lepoa ja ravintoa, olo oli niin kevyt. Jaksoin hyvin, matkaa kaikkiaan taivallettiin 6 kilometriä. Kävelysauvat olivat oiva apu, monessa kohti ne olivat tarpeen. Voittajafiilis, täytyy todeta. Loma huipentui hienoon päivään. Näillä fiiliksillä on hyvä matkata kohti arkea ja tulevia koitoksia.Tämä reitti lähtee Rukalta Saaruan parkkipaikalta ja soveltuu hyvin kaiken ikäisille ja kokoisille, joskin korkeuseroja on. Meillä meni kaikkiaan reipas 3 tuntia, makkaranpaistoineen, tuumailuineen ja kuvaustaukoineen. Olen ylpeä itsestäni, että jaksoin ja sain kokea tämän päivän ihmeineen. Kyllä luonnossa on sanoinkuvaamattoman paljon voimaa, se parantaa ja auttaa jaksamaan 💚

Kommentit

Suositut tekstit