Mitä sinulle kuuluu?

Nuo kaksi sanaa ovat tärkeät, ne merkitsevät paljon. Kysyttäessä: "Mitä kuuluu? " Tuo kysymys antaa kaksi mahdollisuutta, sinä voit kuitata sen nopeasti sanomalla, että ihan ok tai ihan hyvää. Tai sinä voit pysähtyä aidosti kysymyksen äärelle, mitä minulle tosiaan kuuluu...


Olen katsellut tätä elämän menoa kohta kolme vuotta toisenlaisesta, kiireettömästä vinkkelistä. Minulla on aikaa pohdiskella ja miettiä, on kipuja ja kärsimyksiä, iso trauma koettuna. Valtaosa asettaa elämänsä työn ja kiireen ympärille, niin minäkin tein, kunnes tuli totaalinen stoppi. Sitä olen miettinyt, että siinä rallissa ei ennätä ajattelemaan sitä, että minä minulle aidosti oikein kuuluu? Elämä on täynnä suorituksia, aikatauluja, menemistä ja tulemista. 


Niin, mitä sinulle oikeasti kuuluu? Mitä sinä elämältä haluat? Miten voit? Näiden kysymysten äärelle kannattaa kyllä pysähtyä, kysyä itseltä ja pohtia vastauksia itsensä kanssa. Ystäväni kertoi, että vaeltaessa Lapissa hän pohtii itsensä kanssa näitä asioita. Hänelle hiljaisuus ja luonto antaa mahdollisuuden käsitellä syvällisiä asioita. Hän kuvaa hyvin voimauttavana sitä, että saa käydä itsensä kanssa tuota vuoropuhelua. 


Minä kuljen päivittäin koirani kanssa luonnossa ja se antaa kyllä tilaisuuden vuoropuheluun itsensä kanssa. Hiljaisuuden voima on ainutlaatuinen, jos sallii ja ottaa vastaan kaiken sen, mitä hiljaisuus haluaa tarjota. 

Olen joskus ennenkin todennut, että hiljaisuudessa on voimaa. Näin se vaan on, hiljaisuus on myös hyvin terapeuttista. Näin voisin väittää, koska se tarjoaa paljon, jos osaat ottaa vastaan. Sinulla täytyy olla avoin mieli, aistit avoinna vastaanottamaan ja kuulemaan. Hiljaisuudessa oleminen ei ole itsestäänselvyys, se voi olla myös ahdistavaa tai epämukavaa. Se on taito, joka kannattaa opetella, näin väitän. 


Miten opit hiljaisuuden äärelle pysähtymisen? Uskon, että se on ominaisuus ja taito, toisilla se taito on olemassa. Se on lahja joka sinussa asustaa. Se pysähtymisen taito on mahdollista opetella.

Hiljaisuus on voimavara;

Tässä muutamia vinkkejä, joita kannattaa kokeilla:

💜 Keskity hengittämiseen; Sulje silmäsi. Hengitä syvään sisään ja ulos, kolme kertaa. Kuulostele ja ole hetki hiljaa. Voit pikkuhiljaa pidentää "olemisen aikaa", mikä sinusta tuntuu hyvältä. 

💜 Rentoutuminen on yksi avain hiljaisuuden äärelle. Mikä on sinulle luonteva tapa saavuttaa rentoutumisen tila? 

💜 Hakeudu luontoon. Mikä sinua houkuttelee? Kenties ranta, kivet, kalliot, mäntymetsä ... Istahda hetkeksi, sinulle sopivaksi ajaksi, olemaan vain. 

💜 Kenties nautit kynttilöiden tunnelmasta, sytytä kynttilöitä. Ne tuovat rauhaa, tyyneyttä. Katsele ja kuulostele. Mitä mielessäsi liikkuu? Mitä sisäinen äänesi tahtoo sinulle juuri siinä hetkessä kertoa.

💜 Sammuta televisio tai radio. Ne äänet häiritsevät. Opettele olemaan ilman ulkopuolisia ääniä. Kuulet paremmin.

Tässä minun havaintojani ja avaimet, niitä on olemassa muitakin. Mitkä ovat sinun avaimet hiljaisuuden äärelle?

Hiljaisuuden avaimien kautta pääset tuon kysymyksen äärelle:    "Mitä minulle oikeasti kuuluu" ?Kommentit

Suositut tekstit