Terveisiä työkokeilusta 2

Tämä nainen oli taas valinnut vaatteet huolellisesti illalla ja kävi levollisin mielin nukkumaan. Yö meni hyvin ja aamulla oli puskettava itseänsä eteenpäin. Mies auttoi ja käytti Lucan aamulenkillä. Kaikki oli valmista uusiin kokemuksiin. Olin hyvillä mielin ja suhteellisen pirteänä.


Tehtävänä oli tänään pestä leluja, kiitos koronan. Sain tärkeän tehtävän ja tartuin innolla tuumasta toimeen. Sain itse organisoida työni. Valitsin ison laatikon dublo-legoja, ihania ja värikkäitä. Pesin legot ja laitoin pyyhkeiden päälle ne kuivumaan. Pyyhin hyllyjä ja järjestin lautapelit ojennukseen.


Sitä en tahtoisi ymmärtää, kuinka nuo värikkäät legopalikat väsyttivät minut, tunnin jälkeen olin valmis istumaan sohvalla ja olemaan vain. Toisaalta tiedän aivovamman aiheuttavan voimakasta väsymystä. Olen ollut ahkera työntekijä, en millään malttaisi pitää taukoa, mutta en kerta kaikkiaan jaksa. 50 min-60 min on sellainen aika, jonka jälkeen tarvitsen tauon. Kotona on aivan eri juttu, sillä teen pienen hetken ja pätkissä kotitöitä. Tauotan ja rytmitän päivää aivan eri tavoin. 

Perjantaina jatkoin tätä samaa projektia. Työntekijällä oli aikaa niin, että päätimme yhteistuumin kokeilla tauotusta. Tein 30 min töitä ja sitten lepäsin 10 min. Pyysin työntekijää sanomaan minulle, kun on tauon aika. Tiesin etukäteen ettei se minulta onnistuisi itseltään aikatauluttaa. Tauolla sukelsin sohvalle ja olin tilassa, jossa en ajatellut mitään. Aivot ja pää saivat tosissaan lepoa. Toisella tauolla olin jo unen rajamailla. Tämä tauotus sopii minun päälleni paremmin, en mennyt aivan tilttiin. Kävelin kotiin ja suoraan lepäämään. Nukuin sikeästi, heräsin puhelimen soittoon. Olin levännyt 1,5 tuntia.

Silti oli ihan mukava fiilis, kykenin nyt edes vähän tekemään jotain. Nuo värikkäät legopalikat, muovoastiat ja pikkulegot tuovat niin muistoja mieleen. Olen aina pitänyt lapsista, miten paljon olenkaan leikkinyt hoitolasten ja omien lapsien kanssa niillä aikanaan. Nyt niitä pestessä väsyn valtavasti ja elämäntilanteeni on toinen. Nyt ei taitaisi enää leikkikään kovin pitkään sujua.


Haluaisin niin mielelläni tehdä asioita, mutta ikävä kyllä se ei ole aivan yksinkertaista. Työyhteisö on niin sympaattisen empaattinen. On hienoa kuulla, että työntekijät oppivat minulta aivovammasta ja he puolestaan auttavat minua tässä vaiheessa eteenpäin. Sillä on ensiarvoisen tärkeää, että työkokeilupaikka löytyi. Ja siitä saan kiittää tätä upeaa työyhteisöä. 

Vaikka tämä vaihe minulle rankkaa onkin, yritän jaksaa. Nämä ihanat työntekijät auttavat minua omalta osaltaan myös tässä, että selviydyn. Olette ❤️:ä.


Kommentit

Suositut tekstit