Syksyn rutiinit - kiitollisia ajatuksia

Niin se pyörähti syksy käyntiin, rutiinit tuttuine kuvioineen. Olen huojentunut, sillä rutiinit tuovat selkeyttä myös minun arkeeni. Vielä keskiviikkona starttaa viimeinen peruskoululainen viimeiselle luokalle ja sitten se olisi kaikkien osalta peruskoulu taputeltu. Mihin se aika on kadonnut? Vasta he olivat kaikki vaippaikäisiä taaperoita. 


Olen ennättänyt ihmettelemään tätä aikaa useaan otteeseen, ei se sen valmiimmaksi tule. Tuntuu, että aika vain etenee kiihtyvällä tahdilla. Minulla ei ole nykyään kiire, mutta silti aika hupenee kovaa kyytiä. Olen jo miettinyt tätä syksyä, josta tulee erikoisempi kahteen viime vuoteen verrattuna. Nimittäin minulla alkaa ensi viikolla työkokeilu, joka alkuunsa on kahtena päivänä viikossa. Sitten vielä kuntoutukset päälle, joten minulle jää yksi arkipäivä viikossa vapaaksi. Uskallan väittää, että se menee lepäillessa. Sen verran tiivistä on minun syksy. 

Kaiken keskellä on hyvä muistaa ja ihmetellä tätä elämäntilannetta, sillä meillä ei ole enään pieniä poikia. Minä olen jäänyt lyhyimmäksi pätkäksi ja pojat hoitavat itse asiansa. Minulla on aikaa keskittyä omaan kuntoutumiseen, minulla on siihen tilaisuus. En voi olla muuta kuin kiitollinen, kun saan nähdä tämän kaiken. Pojat ovat tuoneet meille myös ihania nuoria naisia, jotka ovat tietenkin tervetulleita joukkoomme. 

Syksy tarjoaa monenlaista ihania, uusia ja hieman jännittäviäkin asioita, mutta kaikki ne on vastaanotettava. Kaikella on tarkoituksensa, mitään ei voi sivuuttaa. Tänä aamuna keräsin omasta puusta omenoita ja kirsikoita. Samalla tuumin, että nämäkin on ihmeitä ja lahjoja, kuinka hyvälaatuisia ja paljon. Saan olla kiitollinen siitä, että minulla on oma piha kirsikka- ja omenapuiden, se ei ole itsestäänselvyys. Samalla tavoin saan olla kiitollinen tästäkin syksystä, sen mukanaan tuomilla asioilla on merkityksensä. Tämäkin syksy on täynnä elämän ihmeitä ja lahjoja.

Näiden kiitollisten ajatusten myötä toivotan myös sinulle hyviä ajatuksia. Muista, että voit olla kiitollinen pienistä asioista, jotka ovat lähelläsi. Pysähdy miettimään, kiitollisuus on lempeä voimavara, joka antaa sinulle eväitä myös haastavimpiin päiviin ❤️


Kommentit

Suositut tekstit