Vesipisaroiden tanssi

Uusi viikko jälleen pyörähtää kalenterista. Outoa, kun se näyttää tyhjältä. Oikeasti, kalenterissa ei ole mitään merkintöjä. Olenkohan merkinnyt väärin? Ajattelen ensimmäisenä niin, taasko olen jotain unohtanut? Tätä mietin vesipisaroiden tanssahdellessa ulkona... 


Tämä viikko tulee olemaan sellainen, saan elää hetkessä. Tekemisen pulaa ei ole, siitä pitää perhe ja Luca huolen. Entisessä elämässä kalenterini suorastaan pursusi merkintöjä aamusta iltaan ja työstä vapaa-aikaan. Minä jaksoin kellon perässä juosta, ei tuntunut missään. Sitäkin minä joskus mietin, että oliko se kiire oikeasti niin mahtavaa? Ja oliko minulla aina oikeasti kiire jonnekin? Oliko kiire jäänyt päälle? No, näitä asioita minun ei tarvitse nyt miettiä. Se aika on ollutta ja mennyttä. 

Tämä aika on aivan toisenlainen, mitä suunnittelin tai mitä ajattelin, mutta tämä on ihan hyvä just näin. Näin, kuin asiat ovat. Olen joutunut pysähtymään, aika traagisellakin tavalla. Olen joutunut todella sen ajatuksen kanssa vastakkain, mikä elämässä oikeasti on tärkeää. Ja mitä juuri minä elämältäni haluan? Näitä asioita on ehtinyt miettimään, kun kalenteri tyhjeni, täyttyi uudestaan ja väljästi. Minulla on ollut aikaa miettiä ja ajatella.

Tänä päivänä elän hetkessä tiukasti kiinni, sen olen oppinut. Osaan iloita pienistä asioista, en tavoittele taivaalta kuuta, koska tiedän sen minun olevan mahdotonta saavuttaa. Tänä päivänä pienet asiat tuntuvat suurilta.


Kuuntelin viime yönä pitkään sadepisaroiden tanssahtelua, uni ei tullut. Tunsin pääni olevan rauhaton, olin ehkä levännyt päivällä liian vähän.  Tai sitten vain tuo sadepisaroiden tanssi oli korville lempeämpää kuin uni minulle. Aina ei voi tietää, eikä ehkä tarvitsekaan. Sekin on sallittua ja ihan hyvä, että valvoo yöllä toisten nukkuessa. 

Sadetta on ollut ilmassa ja tuolla metsässä liikkuessa olen ihastellut sadepisaroita. Niille annoin nimeksi elämän timantit, niin upeita ne kuusen oksilla olivat -kuin timantteja. Tätä se hetkessä eläminen juuri on, sateestakin on mahdollisuus löytää hyvää ja pysähtyä sen äärelle. Kalenterin ollessa yli täysi, ei saata huomata näitä elämän timantteja. Tai ei osaa pysähtyä katselemaan, eteen täytyy tulla jokin suuri este, jotta havahtuu hetkeen... Näin se on.


Näitä ajatuksia saivat aikaan tuo öinen sadepisaroiden tanssahtelu. Ehkäpä sitten ensi yönä nukun. Pysähdy ja etsi sinulle merkityksellisiä elämän timantteja 💚

Ajatuksin Minna

Kommentit

  1. Tänään on satanut pitkin päivää. Nytkin sataa. Laitoin ikkunan auki ja sadepisaroidwn roina kuuluu. Hyvää yötä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huomenta! Olenpa nukkunut hyvin, taidan vielä viipyä sängyn pohjalla. Lucakin nukkuu, ei hiiskaustakaan... Hyvää tätä päivää :)

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit