Veden solinaa - voimapaikkani

Hyvät lukijat,
Saanko esitellä yhden pihani voimapaikoista? Tässä on syntynyt tauluja, runoja ja muutoin syvällisiä mietteitä. Tässä voi istuskella, juoda kupposen kahvia ja kuunnella suihkulähteen solinaa.


Tämä paikka on siitä mieluisa, että se on lasitetun terassin jatke ja tässä istuessaan saattaa aistia jopa kivien energiaa. Miten ihmeessä? Näin ajattelen, sillä kiviä muuten sitten löytyy. Olen ollut joskus erittäin ahkera! Katsokaa tätä, nuo pienet kivet olen aikanani omin kätösin asetellut. Minulla oli valtava tarve saada kiviä, rentouduin noiden kivien parissa. Siitä tuli aikanaan ihan vitsi, missä vain oli kiviä, Minna ihastui niihin ja olisi pihaansa halunnut. Tai lempinimi silloin oli "kivenpyörittäjän piha", miksei se sovi vieläkin... En ole liikaa halunnut rinteeseen kukkivia kasveja, koska mielestäni tarjoavat havut ja ennenkaikkea vihreys ja vehreys. Nykyään saan ihmetellä tuota työtä, mitä rinteeseen on tehty. En kykenisi enään samaan, näin tilanteet muuttuvat. 


Pidän hetkistä, kun voi käpertyä tuonne pihalle, jonnekin voimapaikoista. Se on mielenkiintoista, kuinka nuo paikat eri päivinä houkuttelevat eri tavoin. Joku päivä tuo suihkulähteen veden lorina on aivan ehdoton ykkönen. Sitä solinaa kuunnellessa mieli rauhoittuu. Olen tehnyt suihkulähteen ihan vain sinkkiastiasta, jonne on laitettu allaspumppu. Kivillä ja kuunliljoilla olen ympäröinyt suihkulähteen.Mikä siinä vedessä houkuttaa? Löysin mielenkiintoisen artikkelin, joka on ollut Voi hyvin -lehdessä. Eko- ja ympäristöpsykologi Kirsi Salonen on tutkinut luonnon hyvinvointivaikutuksia ja hänen mukaansa ihmiset elpyvät paremmin luonnossa ja veden äärellä paremmin kuin rakennetussa ympäristössä. Ja ihmiset kokevat rauhoittuvansa veden äärellä, solina ja virtaavan veden ääni tyynnyttävät. Veden kuunteleminen lisää psyykkistä läsnäoloa, silloin häiritsevät ajatukset rauhoittuvat.

Ekopsykologi, kasvatustieteen lisensiaatti ja luontokasvattaja Riitta Wahlströmin mukaan koemme alitajuisesti yhteyttä veteen, syntymäveteen, maailman luomisen ikiaikaiseen veteen, mistä kaikki elämä on lähtöisin. Vesi on jatkuvaa liikettä, muuttuvaa ja vaihtuvaa, mutta on kuitenkin pysyvää. Wahlströmin mielestä vesi edustaa elämän luonnetta ja siksi se hoitaa ihmistä niin syvästi. Vesi kirkastaa tunteita ja vaikuttaa suoraan tunnemaailmaan.

Riitta Wahlström korostaa sitä, että vesi ja luonto tarjoaa meille kauneuskokemuksia, jotka voivat olla erittäin merkityksellisiä. Kauneuden kohtaaminen synnyttää myönteisiä voimavaroja. Vesi on suuri kauneuden, lumoutumisen ja pyhyyden lähde. Se hiljentää ja rauhoittaa. 

Alla olevaa linkkiä klikkaamalla pääset lukemaan koko artikkelin:Niin, ei siis ole mikään ihme, että yksi suuri voimapaikkani on juuri tuossa suihkulähteen vieressä. Ja se, että kuuntelen sitä veden solinaa ja annan ajatukseni kulkea, tulla ja mennä, rauhoittua ja tyyntyä. 

Riitta Wahlströmin sanoin; "Veden energia on lempeän äidin, naisellisuuden energiaa. Se hoitaa ja parantaa, tasapainottaa ja kirkastaa tunteita, se joustaa ja muuttuu."


Kommentit

  1. Sinun voimapaikkasi on niin kaunis ❤ Nyt ymmärrän, miksi nautin vesillä olemisesta ja uimisesta! Aurinkoista viikon jatkoa!

    VastaaPoista
  2. ❤️ oli muuten mielenkiintoinen artikkeli, lisäsi ymmärrystä. Kiitos, sinulle myös ☀️:a viikkoon ja ajatuksiin!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit