Makuelämyksien päivä

Ihana ystävä ilahdutti minut kerrassaan loistavalla tavalla.  Vaikka aamu herätyskellon pirinään oli kankea, silti tämä päivä kannatti kokea. Tämä päivä jää muistoihin ja sydämen syövereihin kokemusrikkaana ja ennenkaikkea makuelämyksinä mieleen. 

Ravintola Gösta - tyylikkyyttä, laadukkuutta ja huikeita makuelämyksiä

Minun voimani ovat vähäiset, mutta on onni omistaa ystäviä, jotka ymmärtävät ja järjestävät minulle hienoja kokemuksia. Ja oikeasti meillä kotimaassa on toinen toistaan upeampia käyntikohteita, joita ehdottomasti kannattaa suosia. Tuolla maanteillä ajellessa on mukava katsella hienoja maisemia, meillä luonto on puhdasta ja kauniin monimuotoista. Ystäväni johdatti auton Pohjois-Pirkanmaalle Mänttä-Vilppulaan. Kohteenamme oli Serlachius-museoalue ja siellä erityisesti päivän kohokohta, ruokailu ravintola Göstassa. Ravintola Gösta sijaitsee taidemuseolla, pöytävarausta suositellaan etenkin keväällä ja kesällä. Ravintolaa luotsaa keittiömestari Henry Tikkanen. Gösta tarjoaa paikallisia, laadukkaita ja sesongin mukaisia makuelämyksiä.

Ensimmäinen ihastuminen oli ravintolan yleisilme, joka oli erittäin siisti, sievä ja tyylikäs. Sisustus oli selkeä, tyylikkyyttä loi Artekin design. Ihastelimme henkilökunnan ystävällisyyttä ja palvelualttiutta, meitä palveltiin kohteliaasti ja ripeästi. 

Ja sitten se kohokohta, nimittäin ruoka, johon olimme molemmat enemmän kuin tyytyväisiä. Me yllätyimme positiivisesti suussasulavan maukkaista ja herkullisista ruuista. Kerrassaan huikea makuelämys! Tässä minun maittavat ruoka-annokset:


Alkupala

Samettista kukkakaalikeittoa, friteerattua kukkakaalia, merilevää ja mantelia


Pääruoka

Lipstikalla maustettua risottoa, kantarelleja ja lehtikaalia


Jälkiruoka

Valkosuklaakreemiä, mansikkasorbettia, mehustettuja mansikoita ja koivumarenkia


Täällä saisi varmasti kulumaan koko päivän, sillä alue on laaja. Alueella on myös näyttelyitä, Serlachius-museot Gösta ja Gustaf, kesäkahvila ja kaunis puistoalue idyllisine maisemineen. Mukava yksityiskohta on myös se, että museoiden välillä on matkaa n. 3 kilometriä, jonka voi taittaa lainattavilla Jopo-pyörillä. Alue tarjoaa upeita kulttuurielämyksiä taiteen, kulttuurin ja historian parissa. Ja tietenkin unohtamatta huikeita makuelämyksiä tarjoavaa ravintola Göstaa, myös hyvän ruuan ystäville paikka on oiva tutustumiskohde.

Taustalla ravintola Göstan terassialue

Minulla oli hieno päivä ja saan kiittää tästä unohtumattomasta kokemuksesta hyvää ystävääni. Oloni on väsynyt, mutta erittäin onnellinen. Tämä päivä osoitti sen, että kannattaa lähteä liikenteeseen, nähdä ja kokea. Päivässäkin ennättää hyvin paljon, aivan riittävästi. Olen yhtä taivaallista kokemusta rikkaampi, kerrassaan upea ja makuelämyksellinen päivä. 

Alueella on kauniit ja hyvin hoidetut puistoalueet

Vinkki; Jos liikut Pohjois-Pirkanmaalla, poikkea Serlachius-museoalueella tai ainakin syömässä ravintola Göstassa. Suosittelen lämpimästi!

Reissuterveisin Minna


Kommentit

 1. Ihanan näköiset annokset, oikein vesi herahti kielelle!
  Onni on tuollaiset ystävät jotka tulee ja vie ulos silloinkin kun ei itse jaksaisi edes tukkaa harjata.
  Mukavaa että sinulla oli kiva päivä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä oli aivan uskomattoman hyvää ruokaa, ystävä on aivan kultakimpale. Hän ymmärtää aivovammaisen elämää, oli ihana piristys arkeen. Tämän päivän olen sitten levännyt, mutta en anna sen häiritä. Eilen oli hyvä ja ihana päivä. Tänään sitten huono, mutta nuo kuvat hetket auttavat jaksamaan huonojen päivien ylitse...

   Poista
  2. Aivan varmasti oli hyvää ruokaa kun noita kuvia katsoo!

   On tosi tärkeää, että ystäväsi tajuaa aivovammaisen elämää. Se varmasti lujittaa ystävyyttänne vielä entisestään :)

   Jokainen meistä tarvitsee joskus lepopäivän, sinä etenkin! :) Äläkä todellakaan anna sen häiritä. Hyviä ja huonoja päiviä tulee ja menee, mutta onneksi me voimme selvitä niistä huonoista päivistä juuri niiden hyvien avulla!

   Itse olen huomannut myös kiitollisuus -harjoituksen tosi hyväksi keinoksi piristää huonoa päivää! Eli alat vaan listaamaan asioita, joista olet kiitollinen elämässäsi juuri sillä hetkellä. Mulla ainakin mieli paranee samantien! :)

   Poista
  3. Kiitos! Kirjoitat täyttä asiaa, olen samaa mieltä...
   Tuo ihana ravintola oli sellainen, että haluaisin sinne vielä palata. Vahva suositus, jos osuu joskus reitillesi.

   Todellakin ystävyys punnitaan tällaisessa tilanteessa, kun ei itse pysty kovinkaan olemaan antava osapuoli. Tosiystävät jäävät rinnalle ja tukevat, näin olen asian huomannut. Se sanonta:"Hädässä ystävä tunnetaan"... Pitää paikkansa.
   Tsemppihalauksin :) Minna

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit