Eteisen tuunaus

Ajatuksena jo koko talon siivoaminen tuntuu ylivoimaiselta, mutta palastellen saan aikaan edes jotain. Olen ajatellut ehostaa kotiamme pienin askelin, mutta hyvin pienissä erissä. Aloitin eteisestä, joka tänään tuntui sopivan helpolta kohteelta. 


Se, että alan tekemään jotain, missä tarvitsen monia toimintoja, vaatii minulta paljon. Minun täytyy oikein ryhtyä tuumasta toimeen, miettiä ja pähkäillä. Kaikki energia meneekin sitten siihen. Kun aiemmin sitä teki siinä sivussa ohimennen asioita useampaa kerralla, nykyään se ei minulta onnistu. Asia kerrallaan, niin sitten syntyy jotain. 

Eteinen oli täyttynyt kaiken maailman kengistä, ylimääräisistä takeista. Aloitin raivaamisella ja vein ylimääräisiä varastoon. Myös kierrätykseen kertyi kassillisen verran kaikkea. 


En nykyisin ostele mitään turhaa, vaan pyrin käyttämään hyödyksi olemassa olevia tavaroita. Eteiseen löytyi tekstiilit kotoa. Olin haaveillut aloe verasta jonkun aikaa, kunnes minulle kävi tuuri. Löysin paikallisesta Citymarketista ainoat kaksi kasvia 3 euron alennettuun hintaan. Istutin ne ruukkuihin ja niille löytyi paikka eteisen lipaston päältä. Minun tuunaukseni tuli maksamaan siis yhteensä 6 euroa. 


Olen tyytyväinen lopputulokseen ja ennenkaikkea itseeni, että jaksoin tämän tehdä. Tuli hyvä mieli, nyt eteinen on tuunattu siistiksi ja kaikki ylimääräinen on raivattu pois. Tässä oli tämän päivän projekti. Projektin valmistuttua sai eteinen vielä kukkasia somisteeksi.


Tätä tämä arki on, oikeasti täytyy miettiä mitä jaksaa ja mitä kannattaa tehdä. Liian suuria on turha kuvitella, mutta vähän kerrassaan onnistuu. Myönnän, että joskus minua on muistuteltava ja tuupittava eteenpäin, en ole aina niin omatoiminen. Saatan juuttua ja jumittua, en mahda itselleni mitään. Siksi tuntuu niin hyvältä, kun saa jotain aikaiseksi vaikka se ei kovin suurta olekaan. Minulle se merkitsee paljon. 


Eteisen tuunaus toi onnistumisen fiiliksen ja sai minut tuntemaan tyytyväisyyttä. Eteinen on valmis vastaanottamaan vieraita. Tästä on hyvä jatkaa. Mitähän seuraavaksi teen? Tänään oli ihan ok päivä, mutta huomisesta en tiedä. Se tulee olemaan sellainen, kuin se on. Nyt en mieti huomista, enkä mitään muutakaan. Nyt ihastelen tätä kynttilöiden valaisemaa eteistä...


Kommentit

Suositut tekstit