Yksinkertaisia kesäherkkuja

Minä elän, aivan oikeasti elän! Tiedätkö, miltä tuntuu olla kivuton? Se tunne on kuin olisi uudesti syntynyt, niin kevyt ja huoleton. En muista edes, milloin viimeksi näin olisi ollut. Saattoi olla toissa kesänä Turkin kuumuudessa. 

Tätä autuutta ei kestä liian kauan, se muuttuu hyvin pian, kun ilmat viilenevät. Mitä pidempään olisi hellettä, sen paremmin voisin. Ei makeaa mahan täydeltä, näinhän sitä sanotaan. Joten nautin sen ajan, minkä voin ja mikä suodaan. Onhan se tietenkin Suomen oloissa outo ilmiö, tuo valtava kuumuus.  Tiedän, että se on väliaikaista ja saan  taas kärvistellä aivan tarpeeksi kipujen kanssa. Toivoisin kyllä, että ne häviäisivät lopullisesti. Toiveajattelua... 


Tämä hyvä olotila on saanut minut loihtimaan kesäherkkuja. Tosin yksinkertaisen helppoja, jotka on varmasti kaikkien mahdollista kokeilla.

Tässä kahvin ystävälle vinkki helle päivän piristykseksi, kylmä juoma:


Tarvitset:
Latte maitokahvijuomaa
Jääpaloja
koristeeksi mansikoita

Lämpöiset leivät grillissä:


Tarvitset:
Täysjyväleipää
Ruohosipuli tuorejuustoa (light)
Nautajauhelihaa (kevyt)
Tomaattia 
Aurajuustoa 
Päälle; Juustoviipale ja ruohosipulia

Täytetyt tomaatit grillissä:


Tarvitset:
Tomaattia, (leikkaa tomaatista yläosa pois ja kaiverra sisus. Tomaatin sisuksen voit käyttää leipiin)
Aurajuustoa
Nautajauhelihaa
Juustoa
Tomaatin "hatun" voi laittaa päälle
Kääri folioon

Lisukkeena: kermaviilikastike, sekoitus kolmen sipulin dippijauhetta

Herkuttelimme iltapalan merkeissä näillä, kyllä muuten maistui. Joskus yksinkertaisetkin kokkaukset maistuvat, grillissä on mielenkiintoista kokeilla erilaisia versioita. 

Tämmöisiä kesäkerkkuja tällä kertaa. Totean, että olisi sään puolesta hyvä asua jossain lämpöisessä, näin ajattelee varmasti moni muukin kipupotilas. Ehkä sinulla on kokemusta tästä...

Kommentit

Suositut tekstit