Pionien matkassa

Ne pionit, ne ovat yksiä lempikukkiani. Olen pikkuhiljaa hankkinut niitä lisää. Haaveilen, että ensaisin joskus oikein pionipuutarhan. Se on kyllä pitkän ajan projekti ja haave...


Pionit eivät kukoistaa todellakaan ensimmäisenä eikä ehkä vielä kolmantenakaan vuonna, ne tarvitsevat aikaa ja rauhaa. Minulla on ensimmäinen hankkimani pioni, joka on ollut siinä paikallaan sen ainakin seitsemän vuotta. Ja vuosi vuodelta se komistuu, tuuheutuu ja ryhdistyy. Se onkin se juttu, kun saa seurata kasvun ihmeitä. 

Hoitoa ne toki vaativat, eivät ne jaksa kukkia ilman huolenpitoa. Olen antanut kahvinporoja ja kanankakkaa. Niissä on se salaisuus. Katso tätä, ihan huikeita! Odotan innolla kukkien aukeamista.


Pionien kukat, ne herkät ja romanttisen kauniit. Ne tekevät minuun vaikutuksen, samoin niiden tuoksu. Ja sitten vielä, ne ovat upeita maljakossa. En suotta hehkuta pioneja, sillä ne ovat kerrassaan upeita. Muistan jo lapsuudestani, kun äidilläni oli kukkapenkissä vaaleanpunaisia pioneja. Ne kukat jäivät mieleeni lapsuuden kodistani. Ihastelin jo silloin niitä. Muistan, kun ne kasvoivat siinä kukkapenkissä, joka oli makuuhuoneen ikkunan alla. Ja itseasiassa ne olivat juuri samanlaisia, joita minulla on ensimmäisenä hankittuna ja jotka kukoistavat nyt mahtavina.


Sittemmin olen istuttanut pioneja lisää, joten vuosi vuodelta saan uutta ja enemmän. Voisikohan sittenkin saada sen pionipuutarhan joskus? Sehän on unelmani ja hartain toiveeni. Se vaatii sitkeyttä ja pitkäjänteisyyttä, kerralla ei tule valmista. Aika näyttää, toteutuuko tämä...


Pääsen nyt nauttimaan hehkuvasta kauneudesta, jotka pionit tarjoavat. Se on yksi kesän kohokohta, upea hetki. Kaikki vaivat ja murheet unohtuvat hetkeksi, kun saan ihastella omassa pihassa pionien juhlaa. 


Muistutan myös sinua, että etsi iloa läheltä, yksinkertaisista asioista. Kaiken ei tarvitse olla aina suurta ja mahtavaa, löydät  iloa ympäriltäsi, kun vain pysähdyt ja katselet tätä elämää. Hellität ja näet sen, mitä ympärilläsi on.

Pahinta on se, että vaivut synkkyyteen ja uppoudut negatiivisuuden kehään. Älä anna elämän lannistaa sinua, etsi siksi iloa elämääsi vaikkakin sitten läheltä ja arjesta. 


En tarkoita sitä, että elämä olisi pelkkää iloa. Tarkoitan sitä, että olen huomannut sen, että kuinka valtavan iso merkitys on positiivisella ajattelulla ja mielen voimalla. En varmasti olisi nyt tällä polulla, jos olisin antanut negatiivisten voimien viedä mukanani. Pidän tärkeänä sitä, että löydän ilon juuri nyt pioneista puutarhassani enkä makaa sängyssä valittamassa elämää ja kohtaloni. Jälleen jaksan toistaa sitä, että pysähdy, kuuntele ja etsi iloa, joka löytyy läheltäsi. Ilon voit esimerkiksi löytää luonnosta, hiljentymistä, hyvästä ruuasta tai aivan mistä vain, mikä juuri sinulle on tärkeää. Parhain terveisin 
Minna
Kommentit

Suositut tekstit