Unen ihmeellinen maailma

Oletko joskus nähnyt unta, joka on hyvin todellinen? Tai täynnä symboliikkaa? Onko jokin uni jäänyt erityisesti mieleesi? Minä heräsin tänä aamuna aikaisin uneen, joka oli täynnä aitoa tunnelmaa, todellisuutta ja hyvin symbolisoiva. Jäin miettimään aamun herätystä, joka oli varsin kaoottinen ja täynnä tunnetta.


Näin unta... Olin työssäni, siellä oli ne punaiset tiiliseinät ja odotusaula. Saavuin aamulla työpaikalleni, leimasin itseni sisään ja aukaisin työhuoneeni. Samalla pohdin, että pian pitää lähteä kotikäynnille, lunta sataa ja aikaa olisi ennakoitava auton harjaukseen. Kaksi perhetyöntekijää seisoi huoneessani selittäen samalla asioitaan, kuuntelin ja annoin ohjeita. Työkaverini huikkasi ovelta hyvät huomenet. Sihteeri toi puhelinta, äidillä ja lapsella oli akuutti hätä, kuuntelin. Romaani rouva vastasyntynyt vauva sylissään koputti ovelle, kriisitilanne. Muistuttelin vaitiolovelvollisuudesta, aulassa oli muitakin. Puhelimeni soi... Hoitelin asiat rauhallisesti ja ammattimaisesti ei ollut paniikkia. Sitten siinä samalla menin vaatekaapilleni, siellä oli iso musta kassi. Aukaisin kassin, jossa oli Rukan matkan vaatteet. Poikani musta laskutakki ja kaikki varusteet... Heräsin.

Aivan oikeasti pyörittelin silmiäni hetken ja olin pyörryksissä. Huh, mikä uni ja fiilis. Tuollaistahan se oli ja siihen kykenin. Kunnon multitaskausta aivan aidosti ja oikeasti. Ja Rukan reissuun kaikki päättyi. Uni oli vaikuttava ja jotenkin niin aito. Se mustakassi, joka muistutti minua siitä, mihin se kiire päättyi. Minulle tuli todella haikea fiilis, se oli ikävää ja toisaalta harmia tapahtuneesta. 

Tämä uni oli symbolisesti jotenkin hämmästyttävän osuva. Minulle on tullut tieto, että vakuutusyhtiö haluaa työkokeilua ja sitä palvelun tuottajan täytyy kanssani valmistella. Mielestäni en asiaa sen kummemmin stressaa, mutta jollain tasolla asia tulee alitajuntaani ja nyt unessa sitten symbolisesti. Jollain tasolla kuitenkin käyn ehkä itseni kanssa kamppailua siitä, mihin kykenen vai kykenenkö johonkin. Näin tulkitsen tätä kokemaani.


Niin monenlaisia asioita sitä kohtaa, hämmentäviäkin tapahtumia. Tämä uneni oli hyvin mielenkiintoinen ja sai minussa aikaan ihan tunnemyrskyn. Niitä olen tässä päivän mittaan mietiskellyt. Kävin rauhoittumassa ja haihduttamassa tunteitani metsäpoluilla ja siirsin pari marjapensasta, mieheni avustuksella.  Minä kykenen johonkin. Hiukan haikein ajatuksin, nimittäin siellä multitaskauksen  viidakossa olisi niin mukavaa olla ja paiskia töitä. Pienen kiireen alla olin omimmillani, näin muistelen... Terveisiä sinne!
Kommentit

  1. Olipa mielenkiintoista lukea posraustasi! Kun siirryin etätöihin, näin paljon unia. Nyt on ollut aamulla vähemmän muistikuvia näkemistäni unista. Unissa näkee joskus ihmisiä, joiden kanssa ei ole toviin ollut tekemisissäkään.
    Hyvää viikon jatkoa!

    VastaaPoista
  2. Kiitos Tarja! Ja se aitous, mikä unissa on... Tunnelma. Aurinkoista viikkoa myös sinulle ☀️

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit