Toukokuun tuulahdus

Toukokuun tuulahdus, se on nyt täällä. Sain tiedon vakuutusyhtiöstä, minun toukokuu on pelastettu, muuta tietoa ei ole. Hyvä edes näin, ratkaisut antavat odottaa. Oikeastaan kevät on parasta aikaa, kaikki puhkeaa kukkaan. Niin tekee muuten oma mielikin, valon lisääntyessä. Olet varmasti myös tämän huomannut. Toukokuu tuo mukanaan jo vihreyttä, kasvun ihmeitä, valoa, lämpöä ja sitä mielen voimaa.


Tosiaan, toisinaan on tukalaa ja jännittävää, toiset päättää sinun elämän suunnasta. Se on olotila, joka tuntuu siltä, kuin olisi ahdistettu lasipulloon. Ja korkkia meinataan laittaa kiinni, näet ja kuulet kyllä, mutta et voi puolustautua tai perustella. Sitten vappuaattona tulee tieto, korkkia ei laiteta kiinni ja kuukauden asiat järjestyvät. Huh, tältä se tuntuu, kun asioistasi päättävät jotkut muut kuin sinä itse!

Mikä ihana tunne, kiitollisuus ja helpotus. Asiat järjestyvät kuukaudeksi. Sitten minulta pyydettiin vielä omaa näkemystä tilanteestani, mikä se on. Kirjoitelma on laadittava ja muistettava kaikki asiat, jotka ovat minun todellisuutta ja arkeani. Ensi viikolla sitten, nyt nautin tästä päivästä. 

Mieli tekisi tehdä pihassa yhtä sun toista, mutta haasteena on keskittymiskykyni ja aloituksen vaikeus. En saa vain aikaiseksi, voimani eivät riitä. Olen välitilassa, josta on haastavaa kömpiä eteenpäin, tehdä konkreettista ja asioita, jotka vaativat ponnisteluja. Sen huomaan, luova kirjoittaminen ja maalaaminen eivät vaadi samoin tavoin kongnitiivista ajattelua. Se onnistuu ja on helppoa. Onneksi onnistuukin, on jotain puuhaa.

Toukokuu on todellakin tervetullut, kaikkine upeine touhuineen. Minun on nyt palasteltava ja taas ymmärrettävä se, että en voi vaatia suuria puuhia itseltäni. Ihan hyvä, kun kykenen yhteen pieneen juttuun kunnolla. Tätä nyt koitan; lisään multaa kasveille, yhteen pieneen alueeseen kerralla. Puutarhaterapiaa, ihan huippua! Minä niin nautin 🌺

Hartain toiveeni olisi, että toukokuu toisi mukanaan myös lämmön tuulahduksen. Se saattaisi tuoda helpotusta hiukan kipuihin. Mitä lämpimämpää niin sen parempi, tämän olen kokemuksesta havainnut. 

Nämä toiveeni ja asiat saattavat tuntua aivan typerältä, mutta ne ovat täyttä totta. Tiedätkö, että asiat saavat aivan erilaisia merkityksiä ja pienistä jutuista saattaa tullakin niitä suuria? Näin on, enään en voi haaveilla mielenkiintoisista koulutuksista tai maratonista. Nyt haaveeni ovat, että saisin huvimajan sisustettua kesäkuntoon tai kykenisin Lucan kanssa tekemään pidempiä lenkkejä tai saisin  valmistettua ruuan. Elämä haastaa ja  muovaa meitä. Arkisista ja yksinkertaisista asioista saattaa tullakin yhdessä hetkessä niitä tärkeitä ja oleellisia.Tervetuloa toukokuu kaikkine tuulahduksineen☀️
Muista, että jokainen päivä on lahja. Käytä se sinulle mielekkäällä ja mahdollisella tavalla. Vaali lahjaa kuin kukkaa kämmenellä... ☀️
 

Kommentit

Suositut tekstit