Suunta selvillä

Olen tässä toivonut suuntaa elämälleni, koska epätietoisuus ja suunnattomuus tuovat kovasti arkeen stressiä. Olen tehnyt kaikkeni, että jaksaisin ja voimani riittäisivät. Helppoa ei ole ollut, mutta olen selviytynyt päivästä toiseen. Hyvä minä!

Tiedätkö, nyt minulla on suunta selvillä. Voi sitä kiitollisuuden ja huojennuksen määrää! Asiathan voisivat tietenkin aina paremmin olla, mutta minun on tyydyttävä tähän, mitä minulla on. Se on aivan tarpeeksi ja se riittää. Olen tyytyväinen tietoon, koska se antaa minulle kauan odottamani suunnan elämääni.

Kuva: Tanja Koskinen

Suunta on ammatillisen kuntoutuksen polku. Neurologi oli todennut minut kyllä työkyvyttömäksi. Yritetään, lopputulemaa en tiedä minä eikä kukaan muukaan. Sille polulle kuitenkin, muuta mahdollisuutta ei ole. Lähden kulkemaan nöyrästi, en voi odottaa itseltäni liikoja. Sen tiedän, että haasteita on paljon, mutta yritetään. Tämä suunta tuli vakuutusyhtiöstä, joten uskottava on. Polku on minulle täysin tuntematon, mutta onnekseni minun ei tarvitse taivaltaa yksin. Minulla tulee olemaan varmasti liuta eri ammattilaisia, jotenka turvallista on taivaltaa!

Huojentunein mielin kohti kesää, näin totean. Silti hiljaa toivoisin, että koko kolaria ei olisi tapahtunutkaan... Olisi niin paljon helpompaa näitä polkuja tallustella, kun ei olisi tätä taakkaa.  Nyt minä nöyränä naisena joudun näitä suuntia kokeilemaan ja etsimään. Paljon mieluummin olisin terve, kukapa meistä haluaisi sairas olla...

Kuva: Tanja Koskinen

Minä en vielä tiedä, mitä ammatillinen kuntoutus minun kohdallani on. Sen aika näyttää. Sitä vain hartaasti toivon, että minun ei tarvitsisi jälleen alkaa tarinaani alusta kertomaan, koska se on kohtuuttoman raskasta. Avoimin mielin täytyy matkaan lähteä ja katsoa tämäkin asia omin silmin. Nähtäväksi jää, onko tämä polku mahdollisuus vai suuria esteitä täynnä.  Minulla ei  ennakkoon käsitystä, otan vastaan kaiken sen, mitä tuleman pitää. Ehkä olen hiukan jopa uteliaana tätä kokemusta vastaanottamassa, mitä minulle voidaan tehdä? En kyllä ihmeisiin usko, mutta katsotaan...

Huojentuneet terveiseni 🍀💜🍀


Kommentit

  1. Onnea, iloa, voimia, uskoa mahdollisuuksien polulle ja luottamusta tulevaan ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Tarja! Kiitos paljon, mielelläni hyppään jollekin polulle. Tuossa risteyksessä epätietoisuudessa oli rankkaa... Nyt uutta mahdollisuutta kohti.

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit