Puutarhaunelmia

Minä olen yrittänyt upottaa ajatuksiani multaan ja puutarhatöihin.  En mitään suuria, mutta kuitenkin pieniä puuhia. Olen aina pitänyt kukista ja niiden väriloistosta. Ja muutenkin tykännyt touhuta minun puutarhassani, joskus tosin paljon tehokkaammin. 


Nyt teen asioita pienissä erissä, palastellen. Olen huomannut, että en voi ottaa isoa hommaa kerralla, se jää kesken. En millään malta keskittyä isoon urakkaan, vaikka puutarhajutut mukavia onkin.

Tämä on ollut muutaman viikon homma, ensin ajatuksissa ja sitten palastellen muutama juttu kerrallaan. Mieheni auttoi lapiotöissä, siirrettiin kaksi marjapensasta tähän samaan ryhmään. Sillä tontin toiselle kulmalle saattaa kesän kuluessa tulla jokin pieni vaja tai liiteri. Onni on muuten omistaa tekevä mies!


Pensas kerrallaan poistin rikkaruohot ympäriltä, lisäsin multaa ja lopuksi kuorikatteen. Pensaat ja myöhemmin myös omenapuut saivat huolitellumman ilmeen. 


Minun yksi niistä lempikukista on pioni. Voisin aivan hyvin kuvitella asuvani pionitarhassa, se tuoksu ja kauneus kerrassaan... Sain idean ostaa pari pionia lisää, juuri tänään. Se on ikään kuin kruunu tälle minun projektilleni. Ei auttanut muu kuin käväistä kaupassa. Kokoelmassani on vaaleanpunaisia ja valkoisia ja niinpä tänään oli aika ostaa violetinpunaista haaleaa joukkoon. Ostin kaksi kiinanpionia "Karl Rosenfeld". Valintani oli juuri väri ja tämä lajike sopii erinomaisesti leikkokukaksi. 

Tähän asti olen onnistunut näissä pionien istutuksissa, muutama asia on tärkeä ottaa huomioon:
- Aurinkoinen kasvupaikka
- Tärkeää, että liika vesi pääsee valumaan juuriston alueelta pois.
- Älä istuta liian syvään, suojuslehdet jäätävä maanpinnalle. Tarkkana!
- Pioni arvostaa kasvurauhaa, älä siirtele.


Nyt vain odottamaan ja unelmoimaan väriloistoa ja tuoksujen huumaa. Tämä puutarhaterapia on yksi loistava muoto päästä ajatusten moskasta eroon. Tämä on mielen hyvinvointia parhaimmillaan. Näitä puutarhajuttuja tulee varmasti kesän mittaan useampi, tämä oli alkusoittoa. Sen uskallan sinulle luvata. Kädet on työnnetty multaan, joten tämä terapia saa jatkua, tosin rauhassa ja maltillisesti.


Kommentit

Suositut tekstit