Ajatuksia äitienpäivänä

Olen sydämeni pohjasta kiitollinen siitä, että olen saanut kokea kolmesti äitiyden ihmeen. Äitiys ei ole nimittäin itsestäänselvyys, se on lahja.Tämä upea lahja on minulle suotu kolme kertaa. Äitiys on lahjoista suurin, koska se säilyy ikuisesti.


Olen miettinyt sitä, että olen saanut vahvoja eväitä matkaani lapsuuden kodistani. Sieltä se on peräisin myös äitiyden malli ja rooli. Oletko ajatellut sitä, että kuinka paljon lopulta malleja ja eväitä huonoja tai hyviä saammekaan mukaamme lapsuudesta? Olen saanut mallin äidistä, joka on rakastava, empaattinen, huolehtiva ja oikea kodin hengetär. Äiti valmistaa maukasta ruokaa ja huolehtii kodin asioista. Tällainen äiti olen ollut, huolehtinut lapsistani parhaalla mahdollisella tavalla. Tehnyt ja ainakin yrittänyt kaikkeni, niissä tilanteissa ja hetkissä, niillä voimilla, mitkä kussakin tilanteessa ovat olleet mahdollisia.

Nyt aika on toinen, kolari satutti ja aiheutti minulle vammoja, lapset ovat myös jo isoja. Silti teen tai yritän tehdä kaikkeni, minkä kykenen. Lapsiani en hylkää, autan heitä ja opetan heille elämästä sen, minkä minä tiedän ja kykenen. Ajattelen, että äidin sydän on niin suuri, siellä on aina tilaa myös lapsille. En antaisi yhtään kokemusta pois, jotka äitiyden ihme on minulle suonut. Äitiyteen liittyy myös ainainen huoli ja niinhän se on, että lasten kasvaessa huoletkin suurenevat. Lasten pyöriessä lattialla murheet ovat vielä kovin pieniä suhteessa siihen, kun he pöristelevät autolla pitkin Suomea. Näinhän se on, vai mitä ajattelet? Parhaimmillaan äidin läsnä oleva energia ylettyy sieltä kaukaa ajatuksiin ja sydämeen, myös sieltä pilven hattaran toiselta puolelta saakka. Äiti on ajatuksissa ja muistoissa aina, läsnä sydämessä. 

Tuon tässä esiin ajatuksia, jotka ovat ruusun tuoksuisia, asialla on tietenkin se toinen puoli. Äitienpäivä voi olla myös kipeitä muistoja aiheuttava päivä. Sen vuoksi haluan myös muistuttaa äidin kaltaisista tai äidin korvikkeista. Äidin ei tarvitse olla välttämättä biologinen, riittää huolehtiva, luotettava, hellä ja läsnä oleva henkilö. Teitä on yhtälailla tärkeä muistaa.Hellästi hän silittää poskea
koskettaa hiuksia
välittäen ja rakastaen.
Lämpöiseen syliin sulkee,
kun maailma satuttaa.
Laajan sydämen omistaa,
hän rakastaisi kaikkia maailman lapsia,
jos se olisi mahdollista.
Suojaa ja turvaa antaisi,
rohkeutta ja lempeitä 
sanoja jakaisi.
Äiti - 
sinä se olet.
Sinua ei juhlita suotta,
sinä ansaitset huomionosoitukset
ja ruusut.
(M.G.)Arvoisa äiti tai äidin kaltainen,

Tämä päivä on omistettu meille äideille, mutta yhtälailla teille, jotka toimitte sijaisäiteinä tai muutoin äidin korvikkeina. Te teette pyyteettömän arvokasta työtä! Sitä olen tässä elämäni varrella läheltä seurata, lapsuuden kodissani oli sijaislapsi sekä työni kautta. 

Ruusuntuoksuisin ajatuksin 🌹

Minna

Klikkaa alla olevaa linkkiä, äiti olet arvokas. Pääset lukemaan kirjoitukseni, joka sopii mainiosti juuri tähän päivään...
ÄITI OLET ARVOKAS


Kommentit

Suositut tekstit