Kahvinporot hyötykäyttöön

Juotko kahvia? Kahvinporoja ei kannata heittää hukkaan, jos sinulla on puutarha tai kukkia parvekkeella. Saat kahvinporot hyötykäyttöön. Tämä muistutuksena sinulle näin kesän kynnyksellä.


Olen jo vuosia käyttänyt kahvinporoja puutarhassa kasveille. Edesmenneellä mummollani oli aina kerrassaan upeat kukat, niin sisällä kuin ulkonakin. Erityisesti mieleeni on jäänyt enkelinsiipi - niminen kukka, joka oli aivan kerrassaan kaunis. Muistan kuinka mummoni hoiti kukkia kahvilla. Tämä ei ole kyllä mitään höpötystä, sen olen itsekin havainnut. 


Etsin perusteita, miksi näin?
Käytetyt kahvinporot ovat todellakin luonnonmukainen ihmelannoite, koska niissä on korkea typpi-, fossori-, mineraali- ja kaaliumpitoisuus. Kahvinporot soveltuvat hyvin kukkapenkkien, ruukkukasvien, laatikkokasvien ja huonekasvien lannoittamiseen. Huonekasveille kahvia voi laittaa kerran kuukaudessa, ulkokasveja voi lannoittaa nin nelja kertaa vuodessa. Ruukku- ja laatikkokasveille kahvinporoja voi laittaa multaan istutusvaiheessa. Esimerkiksi ruusut, atsaleat, pelargoniat, hortensiat, alppiruusutenkelin trumpetit ja oleanterit pitävät erityisesti kahvinporoista. Tämä ympäristöystävällinen lannoite houkutteleematoja, jotka kuohkeuttavat multaaja joiden ulosteet ravitsevat maaperää ja kasveja. (gardena.com/puutarhaelämää)

Löysin tietoa myös, että jänikset jättävät omenapuut rauhaan, kun ripottelle juurille kahvinporoja. Muurahaiset ja muut tuholaiset eivät pidä myöskään kahvin tuoksusta. Lue tästä linkistä muut hyötykikat: Kahvinporot hyötykikat


Minulla on tapana kerätä kulhoon porot ja vien kerralla isomman erän. Olen näin kesän alussa laittanut erityisesti poroja alppiruusuille, pioneille, omenapuiden juurille ja oikeastaan aivan kaikille puutarhan kukille. Kaikki näyttää pitävän, kun olen sekoittanut multaan. Samoin hortensiat, pelargoniat ja muut kesäkukat saavat kesän mittaan multaan kahvinporoja. Minua ihastuttaa juuri luonnonmukaisuus.


Näin kahvin juojat, ottakaa ihmeessä nämä vinkit käyttöön! Luonnonmukaisuutta kukille ja puutarhaan, edullista ja helppoa.Kommentit

Suositut tekstit