Valintoja

Elämässä tulee eteen tilanteita, jolloin on tehtävä valintoja. Näitä hetkiä on kirjava joukko, kun pysähtyy oikein miettimään. Elämän valintoja on pieniä ja suuria ja siltä väliltä. Sinä voit elämässäsi ehkä valita laitatko jalkaasi mustat vai ruskeat kengät, menetkö S-markettiin vai Citymarkettiin, säästätkö sukan varteen vai sijoittamalla, asutko omistusasunnossa vai vuokralla, oletko kasvissyöjä vai kaikkiruokainen jne. Valintoja on oikeastaan koko elämä täynnä.


Minä olin jälleen yhden valinnan edessä, tämä kavala korona sai sen tällä kertaa aikaan. Tämä valinta ei ollut aivan yksinkertainen ja se tuottaa minulle itselleen harmia, ainakin tulevia päiviä ajatellen. Joskus on vain pakko ajatella asioita laajemmin ja monelta eri kantilta, sinun on vain tehtävä valinta. Ja sinun täytyy luottaa, että se oli juuri oikea valinta siinä tilanteessa, elämään kun ei ole sitä ohjekirjaa.

Minulle viikoittainen fysioterapia on ollut tärkeä ylläpitävä kuntoutusmuoto, se on helpottanut kipuja, lievittänyt jännitystilaa ja kaikin puolin lisännyt konaisvaltaisesti hyvinvointiani. Psykofyysinen fysioterapia on ollut esimerkiksi Jyväskylässä. Minun on tässä tilanteessa mietittävä asioita tarkasti ja laajemmin. Olen tullut siihen tulokseen, että keskeytän koronaepidemian vuoksi fysioterapiakäynnit. En voi ottaa ylimääräistä riskiä koronan suhteen, koska minulla on perussairautena astma.


Jouduin valinnan eteen, jonka seurauksena joudun sietämään kipuilua ehkä enemmän. Yritän liikkua ja tehdä rentoutusharjoituksia ja muita annettujen ohjeiden mukaisesti. Kaikki ei tietenkään ole samaa, kuin sinua ammattilainen käsittelee. No, näillä on nyt mentävä. Uskon, että tämä sama tilanne koskee monia ja monia muitakin. Jokainen tekee omalta osaltaan valinnat. Hartaasti toivon, että tilanne pian normaalisoituisi. Aivan varmasti, niin kuin meistä jokainen sitä toivoo...


Kommentit

Suositut tekstit