Elämän matkalla

Niin minä kuin sinäkin, olemme matkalla nimeltä elämä. Emme tiedä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Ehkä joskus on parempi niin. Tällä hetkellä meillä saattaa olla henkilökohtaisia haasteita ja huolia, mutta meillä kaikilla on suuri yhteinen, äkillinen ja maailman laajuinen huoli. Olemme matkallamme kohdanneet suuren haasteen, koronaviruksen. Saamme ajantasaista tietoa jatkuvasti, tiedotusvälineet ovat täynnä tätä uutisointia. Meillä jokaisella on vastuu siitä, ettei virus pääsisi leviämään. Matkalla olemme kohdanneet poikkeustilan, jota emme olisi vuosi sitten voineet edes kuvitellakaan. Elämä on todellakin arvaamatonta.


Tämä korona -uutisointi ja jatkuva tiedon määrä ovat saaneet minut hetkeksi aivan unohtamaan oman tilanteeni. Minä pysähdyin hetkeksi miettimään itseäni ja sitä, että mitä minulle tapahtuu? En tiedä, en todellakaan voi sitä tietää. Kaikki avaimet ovat nyt vakuutusyhtiön käsissä ja aika näyttää. Epätietoisuus huolettaa, en voi sille mitään. Kaikki tutkimukset ovat tehty ja tarvittavat paperit perillä, joten en voi kuin vain toivoa. Epävarmuus omasta tilanteesta on piinallista, mutta nyt epävarmuus leimaa perhettä, läheisiä, kotikaupunkia, Suomea ja aivan koko maailmaa.

Miten jaksamme tämän epävarmuuden viitta harteilla? Mistä saamme voimaa ja toivoa, jotta selviämme. Minä olen puhunut siitä, että pienistä ja tavallisista askareista saan voimaa. Olen kirjoittanut läsnäolosta ja luonnon merkityksestä. Nämä asiat helpottavat myös tässä epävarmuuden tilanteessa, näin uskon. Ajattelen, että blogini pitää sisällään ajatuksia, joista voi olla helpotusta myös tässä, meitä kaikkia koskevassa epävarmuudessa. Saatat löytää niistä itsellesi jotakin, joka helpottaa sinua.

Meidän matkallamme mennyt on mennyttä ja tulevaisuus on vasta tulossa. Siispä hyvä matkalainen, ole tässä hetkessä. Tästä haluan sinua muistuttaa. Tässä koronan hallitsemassa tilanteessa meillä on enemmän aikaa, joten kokeilepa kirjoittamista. Kirjoittaminen on yllättävän tehokas tapa saada ajatukset aivan muualle, kokeile!


Juuri tämä hetki
Aivan jokainen auringonnousu ja  -lasku muistuttaa meitä siitä, että mikään ei toistu matkallamme samanlaisena. Oletko ajatellut, että jokainen hetki on aivan erityinen? Jokaisen päivän alku ja loppu on aivan omanlaisensa.

Kirjoita ylös ajatuksiasi, tunteitasi sekä huomioitasi juuri nyt. Tässä hetkessä, miten juuri sinä koet elämän? Olisi mukava saada joitakin ajatuksia näkyväksi myös kommentteihin...

"Älä anna eilisen viedä
liikaa tilaa tältä päivältä."
(amerikkalainen sanonta)


 (Tässä postauksessa olen käyttänyt ajatusteni pohjalla kirjaa; Rauhoita levoton mieli, 2019)

Kommentit

Suositut tekstit