Ystävänpäivänä

Kaikki me tiedämme sen, mitä aito ystävyys on. Se on luottamusta, ymmärtämistä, sielun kumppanuutta, vastavuoroisuutta ja paljon muuta...

Maalaus: Minna Gröhn

Päivä tää
Kiitän ystävää
Ajatuksin, sanoin
Kukkasin
Sinulle,
Toivon
Päivää hyvää.
(Minna G.)


Mitäs sitten, jos et kykenekään olemaan oma itsesi? Sinun voimasi ovat vähissä, kaikki energia menee arjesta selviytymiseen. Et jaksa olla avulias, pitää yhteyttä, antaa huomiotasi toiselle. Et jaksa lähteä konserttiin, lounaalle, toisinaan et jaksa edes soittaa. Mitä silloin tapahtuu?

Silloin helposti tulkitaan sinua väärin, ei ymmärretä oikeasti tilannettasi. Sinulle käännetään hyvin herkästi selkä ja lähdetään etsimään niitä kontakteja, jotka ovat jaksavia. Sinut saatetaan unohtaa.

Maalaus: Minna Gröhn

Mielessä
Kukkaset kevään
Värien sinfonia
Tuoksujen harmonia.
Mielessä
Sinulle,
Kimppu ystävyyden.
(Minna G.)

Turhaan ei ole sanonta: "Hädässä ystävät tunnetaan". Tämä on aivan totta, kun olet heikoimmillasi, aidot ystävät eivät sinua jätä. Silloin sinä juuri tarvitset tukea, ymmärrystä, vierelläkulkijaa. Aito ystävyys on sitä, että tuetaan toinen toista niin ylä- kuin alamäessäkin. Jaetaan ilot ja surut.

Haluan muistuttaa tästä koskettavasta ja tärkeästä näkökulmasta näin ystävänpäivänä. Aito ystävyys ei katoa mihinkään, ei edes heikolla hetkellä. Oikeastaan se vain lujittuu ja vahvistuu. Ystävyys ei ole yksipuolista, mutta elämässä saattaa tulla eteen hetkiä, jolloin sinun on annettava enemmän. Saattaa tulla tilanteita, että ette yhdessä hössötä, kikata, reippaile jne. Saatat kohdata hetken, jolloin huoli, epätoivo, suru, sairaus jne. ovat päällimmäisenä ystävyyden keskellä. Muistatko, että silloin sinua tarvitaan enemmän kuin koskaan, silloin punnitaan ystävyytenne. Silloin on sinun vuorosi olla läsnä, tukea, kuunnella, lohduttaa ja olla vain rinnalla.

Maalaus: Minna Gröhn


Iloa, väriä
Kukkaistuoksua
Päivään
Sinulle ystävä
Jokaiseen.
(Minna G.)

Ystävyys on yhdessä jakamista, ei aina yhtä aivoista, mukavaa, mahtavaa ja upeeta. Elämä on vuoristorataa, myös ystävyys on sitä. Aito ystävä kulkee kyydissä ja mukana, eikä hyppää vauhdista kesken kaiken.Yhdessä,
Käsikädessä
Elämän vuoristorataa
Ylös ja alas.
Pysytään kyydissä,
Ystävä ei hyppää pois.
Yhdessä ystäväin,
Yhtä matkaa.
(Minna Gröhn)

Kommentit

Suositut tekstit