Päivä Tampereella

Hiihtoloma viikko hurahti kotona pienistä jutuista nauttien sekä nukkuen maratonpitkiä yöunia. Tänään sitten oli vuorossa jotain muuta. Pieni irtiotto Tampereelle.

Kyllä se vain virkistää, kun jaksaa nenänsä työntää pikkuisen kauemmaksi kotipaikkakunnastaan. Karistin hetkeksi ajatukset pois kaikesta arkisesta. Minun kotikaupunkini sijaitsee mukavasti Keski-Suomessa, ympärillä kohtuu matkan päässä on kaupunkeja. Päiväreissut onnistuvat helposti, kun ei järjestä liikaa ohjelmaa yhdelle kerralle.


Meidän päivään kuului Näsinneula ja Tamperetta korkeammalta. Näsinneula on 168 m korkea näköalatorni, jota kutsutaan myös Tampereen sydämeksi. Tornista avautuu upeat maisemat, jopa 20 kilometrin päähän naapurikuntiin.


Kävimme elokuvissa katsomassa kotimaisen komedian sekä vähän kävelimme Finlaysonin tehdasalueella. Se jäi erityisesti mieleeni ja tahtoisin päästä sinne kesän helteillä uudestaan.


Kahvit ja itsetehdyt mozzarellaleivät kävimme nauttimassa Linkosuon kahvilassa, joka on toiminut yli 30 vuotta Koskikeskuksessa keskusaukion lähettyvillä. Kahvilassa oli hiukan italialaista fiilistä, sillä siellä oli tarjolla italialaistyylisiä täytettyjä leipiä. Kahvila oli viihtyisä eikä ihme, sillä se on palkittu kultakuppitunnuksella.

Meillä oli kiva päivä ja sain ajatukseni aivan muualle. Tiedossa on seuraavaksi lepoa ja tiistaina matkaan Keskussairaalaan neuropsykologisiin tutkimuksiin. Tervetuloa uusi viikko ja jännityksellä odotan, mitä se tuo tullessaan...

Kommentit

Suositut tekstit