Lomatunnelmia

Sitä tässä mietin, että elämän vastoinkäymiset pistävät hetkeksi elämän aivan sekaisin, mutta ne myös opettavat. Olen oppinut elämään hetkessä ja nauttimaan arjen pienistä, tavallisista asioista. Myös näin talvilomaviikolla. Emme olleet suunnitelleet etukäteen mitään ohjelmaa.  Minä olen ollut väsynyt ja valehtelematta heittänyt kellon ympäri unia. Myös lepo on tarpeen itse kullekin.


Lomalla on ihan parasta kiireettömät hetket ja aikatauluttomat päivät. Voi keittää kahvia, olla ja nauttia. Aina ei tarvitse hötkyillä paikasta toiseen ja keksiä väkisellä lomaohjelmaa. Hetkessä elämisestä on mahtavaa se, kun voit huippu kelillä, auringonpaisteessa mennä vaikka takapihalle retkelle. Niin kuin me tänään teimme.


Teimme nuotiopaikan ja paistattelimme päivää metsän reunassa, myös Luca oli retkellä tietenkin mukana. Lucakin viihtyi erinomaisesti, sai olla seuranamme vapaasti. Makkarat täytyi käydä  ostamassa kaupasta, sillä niitä ei meidän jääkaapista löytynyt valmiina. Se oli pieni vaiva, kun niin päätimme.


Ja juuri niin se on, että hetkessä eläminen on toisaalta liiaksi suunnittelematonta. Et voi tietää huomista päivää tarkasti, silloin elät päivään ja katsot ja kuulostelet oloa, säätä, tilannetta. Tämä ei tietenkään ole mahdollista aina, mutta minun elämäni on tällä hetkellä tätä. Ensin on kuulosteltava vointia, särkeekö päätä ja mikä muutenkin olo on. Sitten voi tehdä asioita sen mukaan.


Nuotiomakkarat maistuivat aivan taivaalliselta ja fiilis oli tosiaan kuin olisi ollut kauempanakin lomalla. Ihan ihanaa, pienikin voi olla suurta. Saattaapa olla, että pääsemme vielä paljuun tämän viikon kuluessa.

Aurinkoisia päiviä ja kivoja lomafiiliksiä!

Kommentit

Suositut tekstit