Kiitollisuuden voima

Alkuperäinen kuva: Mirva Arposuo

Kiitollisuuden tunteesta on tullut minulle suuri voimavara kolarin jälkeiseen elämään. Näin ajattelen juuri nyt ja tässä. Kiitollisuus on voima, joka kannattelee ja kuljettaa eteenpäin, haastavien aikojen ylitse.

Muistan, kuinka alkutaipaleella hämmästelin itseäni, miten tunnen niin syvää kiitollisuutta sydämessäni. Ihmettelin itseäni, että eikö minun pitäisi olla alakuloinen, masentunut ja surra kovasti tilannettani. Voimakas kiitollisuuden tunne nosti vain päätään ja olin aidosti kiitollinen siitä, että olin hengissä kaiken jälkeen.

Pari päivää sitten tein löydön yöpöydän laatikosta, Rhonda Byrnen salaisuus-kiitollisuuskirjan, jonka sain 10 vuotta sitten ystävältäni 35 -vuotislahjaksi. Tämä kirja on erittäin mielenkiintoinen ja oikeastaan merkityksellinen. Kirja oli unohtunut laatikkoon ja nyt se on enemmän kuin kiinnostava minulle, ajankohta on oikea. Takakannessa lukee, että kirja tarjoaa tehokkaan välineen toteuttaa salaisuutta, saada iloa ja sopusointua elämäsi jokaiseen päivään. Rhonda Byrnen oivalluksista ja mietelmistä koostuva upea kirja tarjoaa puitteet, joissa voi harjoittaa kiitollisuuden voimaa.En haluaisi olla kukaan
muu kuin olen.
Olen niin kiitollinen siitä,
että minä olen minä.
(Rhonda Byrne)


Kiitollinen ihminen
on kiitollinen kaikissa
olosuhteissa.
(Rhonda Byrne)Kaiken kauniin taiteen,
kaiken suuren taiteen
olemus on kiitollisuus.
(Friedrich Nietzsche 1844-1900)


Kiitollisuus on jalojen sielujen
tunnusmerkki.
(Aisopos n. 620ekr.-n. 560ekr.)

Psykoterapeutti Anneli Litovaaran mukaan kiitollisuus on suuri voimavara, jokaisella on mahdollisuus oppia kiitollisuuden aiheita elämässään. Kiitollisuus on luontainen vahvuus ja taipumus, joillakin sitä on luonnostaan enemmän kuin toisilla. Se on työkalu hetkessä elämiseen ja läsnäolotaidon löytämiseen. Litovaara kertoo kiitollisuuden kasvattavan toleranssia vaikeuksien edessä. Kiitollisuus voi laimentaa negatiivisia tunteita, niitä ei tarvitse kuitenkaan työntää kokonaan pois. Kun kykenee vaikeissa tilanteissa löytämään aiheita kiitollisuuteen, se vie kärkeä pois hankalilta tunteilta.

Ohessa linkki kokonaisuutena Annassa olleeseen artikkeliin:
Kiitollisuus voi jopa pidentää elämää - näin teet kiitollisuudesta voimavaran

Siipeensä saaneena,
kolhujen turmelemana
kiitollisuuden voima
pitää pystyssä,
kiinni elämässä.
Syytä on kiitollisuuteen,
elämän kolhujenkin keskellä.
(Minna Gröhn)

Jokaisesta päivästä löytyy aihetta kiitokseen.

Kommentit

Suositut tekstit