Arviointia ja tutkimuksia

Pian on taas käsillä tutkimukset ja neurologian poliklinikan käynti. Minua arvioidaan ja tehdään käsitys tilanteestani, laaditaan lausunto ja viime kädessä sitten vakuutusyhtiö laatii päätöksen. Minun elämääni puntaroidaan, olenko kykenevä mihin, miten kuntoutuminen on edistynyt, mitä terapiaa tarvitsen. Paljon on asioita jälleen ammattilaisten pohdittavaksi.


Minä olen tässä viidakossa tärkeänä henkilönä, kaikkien kanssa on jaksettava tehdä yhteistyötä. Muuten eivät asiani suju oikealla tavalla. Voimani ovat olleet välillä kovin vähissä, jostain on kuitenkin löytynyt sisua ja puhtia. Tämä aika menee niin joutuisasti, että minusta tuntuu aina tilanteeni olevan tässä vaiheessa.

Työkykyäni on arvioitu viimeksi eilen ja se tietenkin nosti ajatukseni pintaan. Se ristiriitaisuus, tuntuu haastavalta tunteelta. Tarkoitan sitä, että motivaatiota olisi, mutta kun konkretia puuttuu peliin. En vain konkreettisesti kykene suoriutumaan vaadittavista asioista.  Se kieltämättä kirpaisee. Nyt odotan lausuntoa, mitä asiasta on todettu sanasta sanaan.


Sen sanon, ettei vammautuneen tai sairaan osaa kannata suotta kadehtia. Varmasti jokainen vaihtaisi päivänsä terveisiin, jos voisi. Minäkin vaihtaisin heti pääni uuteen, jos se olisi mahdollista. Tähänkin olen törmännyt, varmasti myös sinäkin joskus. Sen vinkin annan, että parempi on keskittyä omaan elämään ja myönteisin voimavaroihin, sen sijaan että kadehtisi toisen kipuilevia päiviä.

Tämän kaiken keskellä haaveilen taas maalaamisesta, koska pensseliä heiluttamalla saan purettua tunteita pääni sisältä. Maalaamisesta saan uskomattoman paljon voimaa kaiken tämän keskelle.

Leppoisaa päivää myös sinulle ja mennään päivä kerrallaan!
Terveisin Minna

Kommentit

Suositut tekstit