Ajatuksia - tyhjä olo

Tyhjä olo, millainen se on? Kuvittele miltä tuntuu, kun matto vedetään jalkojesi alta ja kömmähdät lattialle oikein kunnolla. Tyhjä olo kuvastaa juuri tätä. Tai sitä, kun olet hypännyt väärään junaan ja olet matkalla kohti tuntematonta.

Minun matkani kohti tuntematonta on kestänyt jo yli kaksi vuotta, enkä vieläkään tiedän määränpäätä. On kieltämättä aika tyhjä olo. Joskus pysähdyn miettimään tätä tyhjyyttä, mutta ei se miettimällä parane. Olen todennut, että turhaan käytän siihen energiaa. Eilen oli aivan pakko pysähtyä tähän tyhjän olon äärelle ja kuunnella, miltä olo tuntuu.

maalaukseni

Jos kykenisin
paljon muuttaisin
pois antaisin.
Siihen en pysty.
Jos vain hyväksyisin,
niiden kanssa eläisin
matkaa jatkaisin.
(Minna G.)

Tyhjyys on myös pelottavaa, koska en kykene itse hallitsemaan elämääni. Kohtalo on puuttunut peliin ja tahtoo hallita minua. Lääkäri tekee lausunnon tilanteesta ja sen mukaan sitten muu taho päättää, itselläni on tyhjä olo. En mahda mitään, vaikka niin haluaisin, toivoisin ja haaveilisin. Kaikkeni annan, tyhjyys vie minua kohti tuntematonta. Antsisiko se minulle mahdollisuuksia?

Olen koittanut keksiä kaikenlaista tyhjään oloon, voimieni sallimissa rajoissa. Silti vain tuntuu tyhjältä, minä en ole mukana yhteiskunnan menossa, olen syrjässä kaikesta siitä, mihin ikäiseni kuuluvat. Vietän aikaani kotona, kuntoutan itseäni, parantelen kolhun arpia.
Eikö se riitä? Silti iskee välillä tyhjyys, tätäkö tämä elämä on. Näitä tunteita on toisinaan kohdattava, en voi lakaista niitä vain pois.

Tyhjyys on sitä, että et tiedä minne olet matkalla, mitä tapahtuu huomenna tai viikon päästä. Tyhjyys pistää mielen nöyräksi, kun et muutakaan voi. Tyhjyys auttaa ymmärtämään, ettei kaikki ole yksin sinun käsissäsi. Se opettaa elämään juuri siinä hetkessä, missä olet. Tyhjyys voi olla vapauttavaa, mutta välillä myös ahdistavaa. Tyhjä olo antaa sinulle myös mahdollisuuksia.

Tätä tyhjyyttä ajatellessani, sain tunnetta purettua myös maalaillen ja sanaillen. Mitä ajatuksia ne sinussa herättävät?

maalaukseni

Saanko heittää yhden viitan,
harteiltani taakan,
antaa sen vain olla
ja vain mennä.
Saanko unohtaa
ja antaa vain olla.
(Minna G.)

Kommentit

Suositut tekstit