Reissu Helsinkiin takana - onnellisesti kotona

Kotona jälleen. Reissu ohi onnellisesti ja aivan turhaan jännitin käyntiä niin paljon. Lääkäri oli erittäin asiantunteva ja jämpti. Aikani oli 30 min myöhässä, silti hänellä ei ollut lainkaan kiire. Olin vastaanotolla 1,5 tuntia. Sain tietoa ja selvitystä kipuoireiluun liittyen. Ja kokeiluun taas uusia lääkkeitä.

Matka oli pitkä, mutta kaikki meni hyvin. Sitä jäin pohtimaan, että mitenkä jatko? Minulla ei ole siitä mitään tietoa, onko mahdollista käydä tällä samalla lääkärillä vai jäikö se tähän yhteen tapaamiseen. Vakuutusyhtiö päättää sen. Toivoisin, että minulla olisi mahdollisuus käydä samalla lääkärillä, koska hän juuri on tutustunut tapaukseeni ja määrännyt kokeiluun uusia lääkkeitä. Pistoksia en onnekseni saanut, niitä suorastaan pelkäsin etukäteen. Tarvitsisin todellakin pysyvää lääkäriä, rinnallakulkijaa.


Äärimmäisen raskasta on se, kun joutuu samat asiat kertomaan lukuisia kertoja, aina uudelleen ja uudelleen. Olen silti tyytyväinen tähän reissuun, sain lisää tietoa ja myös hiukan koin kulttuurielämyksiä. Nimittäin ehdimme piipahtaa kahdessa mielenkiintoisessa kohteessa.

Keskustakirjasto Oodi
On uudenajan kirjasto, elävä ja toiminnallinen kohtaamispaikka Kansalaistorilla. Pidin on suunnitellut Arkkitehtitoimisto ALA, joka voitti kansainvälisen avoimen keskutakirjaston arkkitehtuurikilpailun v. 2013.


Minusta paikka oli mielenkiintoinen kokonaisuus, erityisesti viehätti yhteisöllisyyden vahva tunne. Sillä siellä oli mielenkiintoisia yksityiskohtia ajatuksena " vauvasta vaariin." Paikassa olisin viihtynyt pitempäänkin, jos aikaa olisi ollut. 

Kampin kappeli
Sijaitsee Narinkkatorin laidalla, se on  hiljentymiseen tarkoitettu kaikille tarkoitettu avoin kappeli. Kappelin toiminnasta vastaavat Kirkko Helsingissä ja Helsingin kaupungin sosiaalivirasto. Sen on suunnitellut Mikko Summanen Arkkitehtitoimisto K2S:stä.


Kappelissa oli rauhallisen hieno tunnelma, istuimme hiljaisuudessa hetkisen. Minusta todella hieno ajatus hiljaisuudesta keskellä kaupungin sykettä.

Ihana olla kotona, väsyneenä ja kiitollisena. Tästä jatketaan matkaa, toiveikkain ja myönteisin ajatuksin. Minulla on taas yksi uusi kokemus terveydenhuollostamme takana. Tämä kokemus ei ollut huono. Minulla on jälleen toivoa, jospa viimein saisin helpotusta. Hienoa oli myös illalla hetki NAUGHTY BRGR -burgeriravintolassa Helsingin sukulaisten kesken. Mukavia pieniä hetkiä, jotka minulle merkitsee paljon.


Kommentit

Suositut tekstit