Odotusta ja jännitystä - vinkkini haastavaan tilanteeseen

Olen kovin odottavaisella mielellä, saanko vihdoin apua vai onko tilanteeni ennallaan Helsingin reissun jälkeen. Se tullaan pian näkemään. Toisaalta minua myös jännittää ja pelottaa, koska sain tietooni, että minulle ehkä laitetaan taas piikkejä. Jos saatat muistaa, joskus vuoden 2019 alkupuoliskolla niitä minulle laitettiin ja kivut hävisivät saman tien. Kunnes neljäs kerta oli se kohtalokas, jostain syystä sinä samaisena päivänä minut kiidätettiin ambulanssilla keskussairaalaan. En saanut vettä kurkusta alas.

Minulle vakuutettiin nyt Helsingistä, että heihin voin luottaa, ovat ammattilaisia. Minua ei kuulemma päästetä huonossa kunnossa pois. Minulle kerrottiin myös, että olin saanut edellisillä kerroilla aivan liian suuria lääkeannoksia. Ja myös se, että on täysin mahdollista, että kohtaus johtui pistoksista. Aine oli voinut levitä muualle, kuin pistoskohtaan.


Mitä ihmettä! Minä en tiedä, että mitä tämä peli on. Tai oikeastaan luulen tietäväni...minut halutaan saada kivuttomaksi keinolla millä hyvänsä. Kysymys kuuluu, että onko se mahdollista? Voiko kehostani pyyhkiä pois vakavaa hirvikolaria? Mikä on vakuutusyhtiön intressi?

Okei, minunhan pitää olla tietenkin nöyrä ja toivoa vain parasta. Ihan oikeasti tahdon jo väsyä. Yritän säilyttää toiveikkuuteni, mutta ei se ole aivan helppoa. Tämä touhu ihan oikeasti väsyttää. Niitä huonoja kipupäiviä on välillä, jolloin kaikki energia menee vain selviytymiseen. Miten helposti väsyn ja kuormitun, jolloin myös kipu iskee helposti. Se on sellainen noidankehä.

Mielestäni olen kohta kaikki apukeinot ottanut käyttöön, mitähän vielä olisi? Uusimpana keinona on lämmin pipo, jonka laitan yöksi päähäni. Ihan hullua, mutta oikeasti se auttaa. Todellakin lämmin, rauhoittaa ja ikävä tunne päässä helpottuu.

Tätä se on, mutta yritetään vain mennä päivästä toiseen. Ja pian koittaa keskiviikko ja taas olen viisaampi oman asiani suhteen. Olen kovin kiitollinen tädilleni, joka lähtee tuekseni matkalle. Ehkä tapaamme sukulaisia, jos vointini sen sallii...


Keräsin listaa niistä asioista, mistä minulle on ollut hyötyä ja olen saanut tukea. Lista on alunperin itselleni tarkoitettu, havainnollistaa ne asiat, joita minulla on käytössä. Tästä voi olla myös hyötyä sinulle tai tuttavallesi. Päätin sen jakaa tähän.

VINKIT:

Mitkä asiat helpottavat ja tukevat oloasi haastavissa elämäntilanteissa?
13 oivallusta, joista voi olla sinulle apua:

1. Selkeä rytmi, riittävä lepo
2. Rutiinit
3. Hakeudu luontoon, tee retkiä, kävelylenkjejä tms. mikä on sinulle mieluisaa.
4. Luova tekeminen; kirjoita, maalaa, tee käsitöitä ym.
5. Rentoutus, mietiskely, jooga ym. sinulle sopiva mielen hallinnan keino.
6. Rauhoittava musiikki; kuuntele esim. jos et saa unta tai haluat muuten lepoa.
7. Myönteinen asenne, kaikesta huolimatta.
8. Etsi voimavaroja, mitkä asiat ovat sinulla hyvin ja miten voit hyödyntää niitä tilanteessasi.
9. Auttaako kipuihin lämmin vai kylmä? Kokeile
10. Ole optimistinen
11. Älä luovuta
12. Vertaistuki
13. Ole itsellesi salliva ja armollinen


Kommentit

  1. Oikein paljon tsemppiä ja voimia sulle Hesan reissuun ❤. Toivon, että kaikki menee hyvin ❤. Satu

    VastaaPoista
  2. Voimia ja tsemppiä sinulle tulevaan❤️❤️❤️toiveikkaana että saat oikeaa ja ymmärtävää apua👍🙂

    VastaaPoista
  3. Kiitos paljon ❤️ sitä todella toivon👍

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit