Mietiskelyä alkuvuoteen

Menemme uuden vuosikymmenen alkumetreillä ja minä pysähdyn nyt pohtimaan hieman syvällisempiä asioita kuin se, että tilittäisin sinulle kuulumisiani tai ajatuksiani. Liekö tämä enteenä siihen, että tulevat vuodet ovat minulle henkisen kehityksen vuosia, se jää nähtäväksi.


Olen nimittäin pakollisen pysähtymisen kautta "saanut" tilaisuuden pysähtyä elämäni äärelle ja minulla on aikaa miettiä asioita ja elämää. Olen tuonut sinulle blogikirjoituksissa vahvasti esille kokemuksiani luonnon merkityksestä ja sen voimavaroista meille.

Olen tuonut esille esimerkiksi kuinka luovuuden kautta tai rentoutumisen ym. tavoin voi helpottaa omaa oloaan. Minun tapauksessani näillä asioilla on ollut merkitystä kivun hallintaan ja psyykkiseen hyvinvointiin.


Paljon puhutaan meditoinnista ja myös minä olen sitä sanaa käyttänyt, mutta viime aikoina olen pohtinut tätä asiaa tarkemmin. Minusta meditointi on ikäänkuin muotisana hyvin yksinkertaiselle ja meissä kaikissa olevalle piilevälle kyvylle, nimittäin mietiskelylle. Ja tänä aamuna se sitten tapahtui, kännykkää selaillessani löysin artikkelin, joka hyvin osui juuri tähän asiaan. Se innoitti minua kovasti ja oli tartuttava tähän aiheeseen.

Tässä artikkelissa terveystieteiden lisensiaatti ja filosofian tohtori Heidi Kassara puhuu mietiskelystä. Hänen mukaan meditointi on nykyään muodikasta ja sitä tarjotaankin lääkkeeksi lähes kaikkiin vaivoihin. Hän pitää meditaatiota mystisenä hiljaisuuteena, jossa pää pitäisi tyhjentää kaikista turhista. Tuohon tilaan ei ole mitenkään helppo päästä. Heidi Kassara puhuu mieluummin mietiskelystä ja henkisestä kasvusta. Hän opettaa menetelmää, jossa tyhjyyden sijaan keskitytään johonkin teemaan. Hänen mielestään hiljentyessä voi pohtia arkisia havaintoja. Kassara korostaa, että hienoimpia kultahippusia ovat mietiskelyn aikana esiin nousevat kirkkaat vastaukset.
Artikkelin löydät kokonaisuudessaan tästä linkistä: Olemme tulleet tänne oppimaan


MIETISKELY:
1. Keskity yhteen aiheeseen, alat miettiä sitä. Aihe voi olla mikä vain esim. ilo, rakkaus, omena, keltainen...

2. Hiljenny nyt mielikuvan avulla, ei sanoja. Esim. tunnet ilon kehossasi, täytyt keltaisesta...

3. Esitä kysymyksiä esim. kuinka voisin lisätä iloa kehossani? Mitä keltainen minulle merkitsee?

4. Hiljenny kuulemaan vastauksia. Mieleesi juolahtelee intuitiivisia välähdyksiä kuvina tai sanoina.

(Kirja: Mietiskely-Tie henkisyyden ja itsensä tuntemiseen. Kustannus HD 2018.)

Meillä on ympärillämme mielenkiintoisia asioita, mitä itse kullekin. Ja se on tietenkin totta, etteivät kaikki palvele kaikkia. Kannattaa etsiä itselle sopivia keinoja oman tilanteen tueksi, ei ne ainakaan vaarallisia ole. Täytyy toki muistaa pitää jalat maassa ja maalaisjärki matkassa. En ole tosiaankaan sanomaan sitä, mikä on oikein tai väärin. Olen vain utelias ja polulleni osuu mielenkiintoisia helpottavia asioita, joista kirjoitan myös sinulle. Kannustan sinua etsimään omat keinot helpottaaksesi itseäsi.


Minä taidan tutustua tähän asiaan tarkemmin ja toivotan sinulle mietiskelyn makuisia tammikuun päiviä!

Parhain terveisin Minna

Kommentit

  1. Moi Minna! Olipas kiva lukea ajatuksiasi ja huomata jälleen, miten samoin ajattelemme ❤. Hyvää alkanutta vuotta! Terveisin Satu www.satumaistaajattelua.home.blog

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Satu! Kiva kuulla sinusta ja samoin onnekasta alkanutta vuotta! Ihanaa muuten löytää samoilla ajatuksilla varustettuja ihmisiä💖

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit