Uudenvuoden tervehdys

Taas on yksi vuosi pian takana ja uusi vuosikymmen edessä. Tapana on usein ottaa uusi vuosi vastaan juhlien ja raketteja paukutellen. Minä en jaksa innostua taaskaan, koska mieluummin kaipaan rauhaa ja hiljaisuutta. Rauha on parasta lääkettä niin mielelle kuin kivuillekin.


Viimeiset kaksi vuotta ovat minusta kuorineet kaiken "turhan" pois, näin voisin ajatella. Mitä ne sitten voisivat olla? Minun tilanteessa esimerkiksi hektinen kalenterin kautta eläminen, jatkuva kiire, pikkutarkkuus, tehokkuus, arvosanat, opintopisteet, suorittamisen paine jne. Lista on pitkä, kun alan miettimään... Nämä asiat ovat elämästäni poissa ainakin hetkellisesti, pysyvyydestä en tiedä. Tilalle on tullut hitaus, muistamattomuus, lääkärit, tutkimukset, epävarmuus tulevaisuudesta, terapiakäynnit, kirjoittaminen, maalaus, runot jne.

On paljon asioita mihin en kykene, mutta toisaalta on uusia asioita, jotka saavat minut ajattelemaan elämästä eri tavoin kuin ennen. Kolikolla on tosiaan se kääntöpuoli, muistammehan tämän!


Uusi vuosikymmen on edessä, se alkaa eri tavoin kuin olin aikanani ajatellut. Elämän tarkoitus ja sen tapahtumat nousevat vahvasti mieleeni. Minä enkä sinä, emme voi kaikkea ennalta suunnitella, elämän kuuluu mennä omaa polkuaan. Minä aloitan uutta vuosikymmentä epävarmuuden viitta harteillani, koska en tiedä mitä tämä vuosi tulee terveyteni kannalta minulle tuomaan. Toivoisin kyllä uuden vuoden tuovan minulle selkeyttä tilanteeseeni. Toivoisin sitä, että tutkimukset Helsingissä toisivat tietoa, on ne sitten hyviä tai huonoja. Ottaisin kaiken tiedon vastaan, kun vain selkeyttä saisin.


Viime päivinä olen lenkkeillyt Lucan kanssa mukavan pitkiä reissuja metsässä päivällä tai illalla otsalampun valossa. Hiljaisuudessa ja rauhassa on merkittävä voima niin mielelle kuin aivan fyysisestikin. Sen taas olen kokenut. Tosin olen tuntenut tämän jyskyttävänä kipuna takaraivossa, myös kelien vaihtelut ovat osa syy. Minun on vain pakko yrittää tehdä asioita ja nauttia siinä määrin kuin kykenen.

Kiire on nyt toistaiseksi poissa ajatuksistani. Niin mieluusti hakeudun luonnon hoitavaan syleilyyn, jossa luovuuteni ja ajatukseni virkistyvät. Saan kokea hyvin voimakkaasti sisäistä rauhaa. Se on minulle riittävää ja tarpeeksi juuri nyt ja tässä.


Lempeitä tuulia sinulle tulevaan vuoteen. Täällä jokainen kulkee omalla tyylillään, yksi hitaasti, toinen tehokkaan nopeasti ja joku siltä väliltä. Muistammehan, että olemme kaikki yhtä tärkeitä ja arvokkaita. Meitä kaikkia tarvitaan. Olemmehan armollisia itsellemme sekä toisillemme.

Tervetuloa uusi vuosikymmen! Kommentit

Suositut tekstit