Tasan 45 vuotta elämää

Tänään on 45 vuotta siitä, kun synnyin esikoisena rakastaville vanhemmilleni. Sain myöhemmin seurakseni siskon ja veljen. Tänään  en jaksa ajatella juhlimista millään tavoin. Juhlin sitten, kun siltä tuntuu. Ajattelen toisaalta niin, että jokainen päiväni on minulle eräänlainen juhlapäivä.


Elämääni on mahtunut jo niin paljon asioita ja kokemuksia, että oikein hämmästyttää. Kaikista niistä täytyy olla onnellinen, vaikkei kaikki niin mukavia tapahtumia ole ollutkaan. Kaikki ne on kuitenkin matkalleni tarkoitettuja, mitään en voi vaihtaa tai pois ottaa.

Lapsena olin erittäin allerginen ja muistan hämärästi aikaa, jolloin olin allerginen melkein kaikelle paitsi perunalle. Silloin olin päästä jalkapohjiin pahan ihottuman peitossa. Vanhempani hakivat minulle apua ja sitä löytyikin viimein Kristiinankaupungissa asti. Siellä oli lääkäri, joka oli erikoistunut vitamiini- ja hivenaineisiin. Verikokeiden perusteella kävi ilmi, että minulla oli valtavasti puutoksia mm. Rasvahapoista ja eri vitamiineista. Tämän lääkärin ansiosta ihoni parantui huomattavasti ja sain apua. En ole kärsinyt aikuisena enään ihottumasta. Astma sen sijaan on puhjennut aikuisena. Olen myös herkistynyt kosteusvaurioiden aiheuttamille epäpuhtauksille, jotka ovat tuottaneet harmia mm. työpaikoissa. Ikävä kyllä, niin monet julkiset rakennukset ovat huonokuntoisia.On sanottu, että mikä ei tapa, se vahvistaa... Uskon, että monet vastoinkäymiset ja harmit ovat antaneet minullekin sinnikkyyttä elämään. Sinnikkyydestä on hyötyä juuri näinä aikoina ja varmasti lähitulevaisuudessa...

Uskon myös, että elämän kokemukset ovat auttaneet minua selviytymään viimeiset kaksi vuotta. Ennalta arvaamaton trauma tuli keskelle ruuhkavuosia, siinä tilanteessa ei ole helppoa tulla pysäytetyksi. Matkani jatkui, mutta aivan toisenlaisena. Tänä päivänä kiitän erityisesti sitä, että saan olla juuri nyt ja tässä, 45 vuotiaana perheen äitinä. Kiitos myös siitä, että olen saanut elämässäni nähdä ja kokea upeita asioita, jotka ovat minulle suurena apuna juuri tänäkin päivänä. Mikään kokemani ei ole turha, kaikilla niillä on merkitystä.

Muistelmia ja mietteitä:

Pienenä tyttönä koin elämyksiä maalla,
isovanhemmat, enot ja tädit minua hoivasi siellä.
Ei haitannut navetan tuoksut,
ei traktorin pörinät.
Parhautta olivat mummon kanelipullat.
Sieltä maalta olen eväitä saanut,
jotka näihin päiviin saakka ovat minut kantaneet.
Kiltti punatukkainen tyttö, sellainen olen aina ollut.
Rohkeutta, päättäväisyyttä ja vapauden kaipuuta,
Asioita minussa asustanut.
Maalaistyttö heittäytyi elämään,
miljoonakaupungin vilinää kokemaan.
Upeita muistoja, elämän taitoja ja sivistystä,
saksan kieltä, kulttuuria ja paljon muuta,
niitä muistoja monia.
Ja ikuinen ystävyys, elämää isolla e:llä.
Ahkeruutta, eteenpäin pyrkijyyttä, tavoitteellisuutta
ja lähimmäisten auttamista,
rakkautta lapsiin ja empaattisuutta.
Mitä minä olen saanut?
Paljon kokemusta elämästä, vastoinkäymisiä,
pettymystä.
Paljon onnea ja iloa, ihania kohtaamisia ja kokemuksia.
Perheen ja kolme upeaa lasta.
En kaipaa mitään lisää enkä mitään pois vaihtaisi.
En kokemuksia ikäviä, en kohtaloita ja epäonnea.
Tämä on minun matkani, näin on tarkoitettu,
Tähtiin kirjoitettu.
Tämä matkani jatkukoon,
miten ikinä se meneekin ja on tarkoitettu kulkevaksi.
Pidän kiinni ja pysyn mukana,
minne ikinä elämä viekin.
Kiitos kaikista hetkistä ja myös tulevista
matkapäivistä elämässä,
jossa ilman karttaa matkataan.
(M.G.)

P.s. Taisin saada eilen syntymäpäivälahjan vakuutusyhtiöltä, sain maksusitoumukset kuntoutuksiini tammikuun loppuun saakka. Toivoa siis on, parempi näinkin. Kiitos tästä!

Kommentit

 1. Hyvää Syntymäpäiväaamua, Minna pitkäaikainen rakas ystäväni <3 Muistan edelliset syntymäpäiväjuhlasi, joihin sain yllättäen kutsun. Meitä oli puolentusinaa, minä vanhin, olisin käynyt äidiksi koko joukolle. Olin niin onnellinen :) Pojat oli polvenkorkuisia. Olit minulle aivan vieras, mutta yllättäen kohtasimme ja siitä alkoi pitkäaikainen ystävyytemme <3 Sydänlämpöiset onnittelut, rauhaa, rakkautta, voimia, paranemista, auringon pilkettä, lempeitä tuulia ja parasta mitä voi toivoa sinulle ja perhekunnallesi tulevaan <3 Enkelit kanssanne <3 Pirjo Luukkainen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ❤️ Ne oli 40v juhlat, ihania muistoja... Ajatella, silloin jaksoimme juhlia. Emme saattaneet aavistaa, mitä elämä tuo tullessaan. Kaunis kiitos lämpimistä sanoista. Ihan mahtavaa, kun pian saamme nauttia musiikin sävelistä. Terveisiä ja kaikkea hyvää myös sinulle!
   Lämpimin ajatuksin Minna

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit