Neljäs adventti - ajatuksia ja tunteita

Joulun juhla on tullut taas luoksemme, sen mukana kirkoissa soi herkät joululaulut, olemme valmistautuneet suureen juhlaan. Mikä ihana tunnelma kynttilöineen, juhlaherkkuineen, läheisten kanssa yhteisine hetkineen... Joulu on myös hiljentymistä, kaipausta, muistoja lapsuuden jouluista, haikeutta ja ikävää poisnukkuneita läheisiä kohtaan. Joulu herättää meissä monenlaisia tunteita.

Minäkin mietin mummoani, joka ahkeroi suurelle määrälle herkulliset jouluruuat. Kokoonnuimme koko väki mummolaan. Paikalla olivat isovanhemmat, tädit, sedät, serkut ja kaikki olivat tervetulleita. Aaton kohokohta oli tietenkin se joulupukki, jota oli odotettu ja jännitetty. Ajatella, joulupöytään sikakin kasvatettiin itse, ei haettu kaupasta.  Muistoja, jotka elävät sydämissä.


Nyt saan hiljentyä joulun viettoon oman perheeni kanssa. Tässä hetkessä se on minulle parasta ja suuri lahja. Tänä jouluna teen oman näköisen joulun ja niillä voimavaroilla, mitä minulla on.

Minussa on yksi voimakas asia, joka muistuttaa onnettomuudesta, nimittäin kipu. Tuo kaveri tunkeutuu luokseni välillä todella häiritsevästi, jyskyttää ja yrittää ottaa minusta vallan. Tässä juuri mietin, että menee aina hetki suhteellisen hyvin uusilla lääkkeillä, fysioterapian keinoilla ym. Sitten se taas yrittää minua nujertaa, kipu puskee taas voimakkaammin. Tätä se on ollut koko ajan.

Miksi minä nyt tästä kivusta sinulle taas kerron? Se on sitä kipujen kanssa kamppailevan todellista elämää.  Se ei katso aikaa tai paikkaa, kipu tulee kylään, jos haluaa. Näin on minunkin tilanteeni, vuoden upeimman juhlan alla. Juuri silloin, kun pitäisi valmistautua ja ahkeroida keittiössä. Eilen hankin kaupasta jouluherkkuja, joten ei mitään hätää. Pääsemme hyvin juhlatunnelmaan.


Minä olen onnellinen, kun saan olla kotona juuri nyt läheisten kanssa. Sain tiedon vakuutusyhtiöltä loppuviikosta, pääsen tutkimuksiin yksityiseen sairaalaan Helsinkiin. Ja juuri funktiona ovat kipu -asiat, joihin  ei oikeastaan ole kunnolla paneuduttu. Neurologian- ja aivovammapoliklinikat ovat rajanneet kipu -asiat ulkopuolelle. Joten tämä tieto on minulle merkityksellinen, oikeastaan toinen joululahja vakuutusyhtiöltä.

Kiitollisin mielin tähän päivään, neljänteen adventtiin...

Kommentit

Suositut tekstit