Joulurauha - asiat ovat hiukan paremmin

Voisin ajatella  saaneeni syntymäpäivälahjaksi vakuutusyhtiöltä tänään päätöksiä, joihin olen tyytyväinen. Nyt saan viettää joulun rauhassa perheeni kanssa ja elellä tammikuun myös kaikessa rauhassa. Saan kuntoutusta myös tammikuun loppuun saakka. Tällaisen tiedon olen saanut. Minun täytyy olla nyt kiitollinen tästä.

Äkkiseltään tuo aika kummastuttaa, miksi näin kovin lyhyt päätös? Siihen en osaa vastata, joten tyytyminen on tähän päätökseen, sekin on parempi kuin ei lainkaan tietoa.


Olen sitä mieltä, että tällaista epätietoisuuden aiheuttamaa henkistä tuskaa ja olotilaa on vaikea edes kuvitella, jos ei ole kokemusta tästä. On helppoa todeta, että älä murehdi tai yritä olla koko ajan miettimättä... Asiat ovat niin suuria, että ne vain väkisin tunkeutuvat mieleen.

Sen olen huomannut ja ymmärtänyt, että aivovamman vuoksi stressinsietokykyni on aivan olematon, en millään kestäisi epävarmuutta ja stressiä. Reagoin niihin nykyään herkästi, se heijastuu mm.  voimakkaampana kipuna ja muistin entisestään heikentymisenä. Tämä tuo hankaluutta arkeen ja siksi hyvin selkeä elämä olisi suotavaa. Se olisi minulle helpompaa, mutta en voi sitä itse säädellä. Niin monet asiat ovat kytköksissä tilanteeseeni.

Tänään pysähdyin miettimään, että mitä teimme viime jouluna? Havahduin siihen, ettei minulla ole yhtäkkiä muistikuvaa asiasta. En pysty enään muistamaan viime joulun asioita. Hetken pohdittuani asiaa, päätin jättää miettimisen sikseen. Keskityn tähän hetkeen ja se on tarpeeksi juuri nyt ja tässä. Olen onnellinen siitä, että saan kaikessa rauhassa viettää joulua ja nauttia hyvästä ruuasta sekä tunnelmasta. Se on paljon tärkeämpää kuin pohtia menneisyyttä.

Nyt voin huokaista ja heittää epävarmuuden viitan hetkeksi pois. Kiitos siitä! Se helpottaa kovasti minua.

Kuva: Mirva Arposuo

Sitä tässä mietin, että miten paljon meitä kohtalotovereita onkaan. Meitä, jotka olemme yhteiskunnan rattaiden armoilla ja odotamme tietoa tulevaisuudesta. Meitä, jotka tahtomattaan ovat joutuneet syrjään työelämän sykkeestä ja meitä, jotka kärsimme erilaisista terveydellisistä haasteista. Meitä, joissa kipu ja kärsimys vierailee. Toivon kaikille meille voimia, parempia päiviä ja kärsivällisyyttä.

Minulle suodaan nyt rauha joulun ajaksi, miten olen siitä onnellinen. Kaiken keskellä on toivo paremmasta. Voi, kunpa kaikkien asiat selviäisi ja tilanteet ratkeaisi parhaalla mahdollisella tavalla. Sitä minä sydämessäni niin hartaasti toivon.


Joulurauhaa meidän jokaisen sydämiin ja koteihin.

Kommentit

 1. Löysin tieni blogiisi ensimmäistä kertaa. Löysin hienoja tekstejä ja paljon ajateltavaa. Kiitos! Toivon sinulle suloista joulunaikaa, ihania tulevaisuuden tuulia ja voimia kaikkien hankalien asioiden keskellä.❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon. Tämä kirjoittaminen on yksi hyvä kuntoutuksen muoto, kun niin kovin haluaisin pysyä mukana ajan hengessä. olen kiitollinen, kun kykenen ilmaisemaan itseäni tällä tavoin. Toivon, että näistä on iloa ja apua myös muillekin. Kiitos kauniista sanoista ja kaikkea hyvää myös sinulle!
   T. Minna

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit