Tavallisia arjen iloja

Tuntuuko sinusta joskus siltä, että et kerta kaikkiaan jaksa? Joku osa sinua tahtoisi luovuttaa? Minä tiedän, miltä se olotila tuntuu. Jokainen solu on vain niin uuvuksissa, että ei jaksaisi ottaa enään mitään vastaan.

Minä olen tämän syksyn keikkunut itseni kanssa siinä rajamailla, jaksaako vaiko ei. Olen tehnyt kovasti töitä itseni kanssa, että selviäisin tästä kaikesta. Tiedostan asioita, jotka auttavat jaksamaan. Olen löytänyt luovuuden, runot ja maslamisen. Haen luonnosta voimaa, minulla on rakastettava terapiakoira Luca. Lisäksi kaikki tuki, mitä ympäriltäni saan.

Silti, tilanteeni on haasteellisen raskas. Harmaina päivinä, meinaan jo luovuttaa ja antaa kaiken mennä "päin honkia". Jokaisen solun ollessa väsynyt, meinaa iskeä "hällä väliä fiilis..."


Juttelin hyvän ystäväni kanssa puhelimessa ja hän antoi kannustavaa palautetta, juuri tärkeällä hetkellä. Nimittäin hän sanoi minulle, että sinä sitten osaat aidosti iloita pienistä jutuista, sinulla on ihme taito... Hän ei osaa, asioiden pitää olla suuria, jotta hän kykenee olemaan onnellinen. Minä sitten ihmettelin, että miten niin? Ystäväni kertoi, että äänestäni kuulee heleän ja aidon ilon, saatan kuulemma iloita hänelle siitä esimerkiksi, kun aamu on sujunut hyvin, pojat koulussa... Tai siitä, kun tiedämme kuopukseni rippipapin...

Iloitsemani asiat ovat tavallisia ja pieniä. Näin olen koittanut tätä elämääni viime aikoina mennä aamusta iltaan ja seuraavaan päivään.

Sinulle haluan tätä korostaa, että uupumuksen ja väsymyksen keskellä on tärkeää palastella elämään hyvin pieninä muruina, iloita  pienistä arjen asioista, ne tuovat voimaa, iloa ja jaksamista kohti seuraavaa päivää. Olen huomannut positiivisten ajatusten kylvävän lisää hyvyyttä ja ilon aiheita. Siksi suosin pienten asioiden iloitsemista ja yleensäkin myönteistä ajattelua.

On paljon helpompi olla onnellinen hyvin menneestä aamusta tai piparin tuoksusta kuin jostain isosta asiasta, jota on vaikea edes saavuttaa. Siispä palastele elämääsi ja mieti tavallisen pieniä ilonaiheita. Mistä minä voisin olla tänään onnellinen? Saat siitä positiivista voimaa ja energiaa, jaksat paremmin elämän haasteita.


Minulle iloa toi tänään piparin tuoksu kodissamme, jaksoin leipoa ja koristella. Kiitos kaupan valmiin taikinan, lopputulos oli ihan hyvä. Vaikkakin odotin tänäänkin yhteydenottoa vakuutusyhtiöstä, ei kuulunut. Vielä on ensi viikko aikaa tätä kuuta, luulisi pian selviävän.

Mistä sinä olet juuri nyt onnellinen? Mieti arkinen asia,  mistä olet iloinen juuri tänään.

Positiivisin ajatuksin

Minna

Kommentit

Suositut tekstit