Odottamista ja kipuilua

Ei voi olla totta! Olen ollut neljä viikkoa ilman fysioterapiaa, koska odotan päätöksiä ja mm. maksusitoumusta fysioterapiaan. Fyysinen kunto on saanut kolauksen, jäykkyys palautunut, pääkipu lisääntynyt ja hermokivut ottaneet minusta valtaa. Vastustuksestani huolimatta, on vointini mennyt taakse päin. Ja se jos mikä on harmillista. Niin kuin tiedämme, kipu lamauttaa kaikin tavoin. Minun on vain kyettävä ja jaksettava mennä päivä kerrallaan, toivottava vakuutusyhtiön puhelinsoittoa.

Maanantaina nimittäin soitin ja kyselin päätösteni perään. En saanut vastausta, mutta jätin soittopyynnön virkailijalle. Ei kuulunut parin päivän sisällä mitään, joten eilen soitin uudelleen vakuutusyhtiöön. Ja sain tiedon, että asiani on heidän  lakimiehellä. Minulle soitetaan asiasta, kun on asia selvä ja päätökset tehty. Tämä on sitä byrokratiaa!


Niin kovin ristiriitaista on tämä touhu. Minä odotan kuntoutumisen edistymistä, myös muut tahot sitä toivovat ja sitten mennäänkin vauhdilla taaksepäin. Minä en vain selviä itsekseni näiden asioiden kanssa, se on niin totta.

Minua jännittää ja pelottaa, mihin tämä touhu oikein johtaa. Meillä ei ole kuin yksi terveys. Minä en haluaisi menettää jäljellä olevaa terveyttäni. Tosiasia on se, että viikottainen fysioterapia on minulle ehdottoman tärkeä ja ilman sitä en selviä.


Soitin tänään myös kipupoliklinikalle tilanteestani, sinnekin jouduin jättämään soittopyynnön. Se oli positiivista, että kipupoliklinikalta soitettiin jo samana päivänä. Minä kerroin asiani ja minulle luvattiin, että kipusairaanhoitaja soittaa vielä tänään ja tarvittaessa konsultoi lääkäriä. Olin niin tyytyväinen. Päivä kului ja odottelin yhteydenottoa, lopulta sain tekstiviestin, että kipusairaanhoitajan ajat ovat täynnä, hän soittaa seuraavana päivänä. No, ei siinä sitten mitään...

Tätä se on, minun täytyy vain odotella kipujeni kanssa. Minä tahdon todella väsyä asioiden hoitamiseen, mutta kukaan ei tee, eikä voi  tehdä puolestani. Minun on vain pakko jaksaa soittaa, hoitaa ja yrittää, koska kysymys on minulle tärkeistä asioista.  Elämä ei ole kovin helppoa juuri nyt, mutta yritän selvitä seuraavaan päivään ja sydämessäni toivon asioiden järjestyvän pian.

Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit