Intuitio - voimavara elämän kolhuissa

Minä olen menettänyt monia asioita kolarin kolhujen myötä, mutta olen saanut myös elämääni uusia ihania asioita. Yksi niistä on merkittävä voimavarani tässä hetkessä. Nimittäin intuitiivisuus, joka heijastuu kirjoittamiseen ja maalaamiseen. Monet osallistuvat kursseille löytääkseen intuitiivisuuden taidon. Minä huomasin, että se taito minulla on olemassa ja kykenen vapaasti sitä käyttämään. Osallistuin alkuvuodesta yhdelle kurssille, jossa havahduin ja ymmärsin taitoni, joka minussa asustaa.


Omin sanoin, jos kerron sinulle mistä oikein on kyse. Rentoutumisen ja hengityksen avulla pääsen tilaan, jossa mielestäni ei ole rajoitteita tai estoja. Mieli on vapaa kaikesta ja se voi tuottaa rajoittamatta luovuuden kautta sanoja ja pensselin vetoja. Rentoutuessani olen tilassa, jossa en tunne kipuja tai mitään muutakaan. Olen tekemiseni äärellä, mielessäni ei liiku muuta eikä se harhaile. Tuotan vapaasti, mitä siinä hetkessä on tarkoitus tulla. Helpolta tuo kuulostaa, mutta voin myöntää etten olisi tähän aiemmin ennen kolaria kyennyt. Jotain tapahtui, joka muutti minua ja samalla toi minulle tällaisen voimavaran.


Sivistyssanakirjan mukaan intuitiivinen tarkoittaa vaistonvaraista, vaistomaista tai epärationaalista. Wikipediasta puolestaan löytyy intuitiosta esimerkiksi, että sana perustuu latinankieliseen sanaan intueor = "katsoa", "nähdä". Intuitio merkitsee tietämistä tai ymmärtämistä, jossa tieto saavutetaan sen kohteesta suoraan. Intuitiivinen tieto eroaa analyyttisestä tiedosta, joka sisältää analyyttistä tietoa. Filosofi John Locken on maininnut intuitiosta, että ajatukset, jotka tulevat usein etsimättä, ikään kuin tipahtavat päähän, ovat tavallisesti kaikkein arvokkaimpia.


Minusta todella mielenkiintoisia asioita ja mikä ihmeellisintä, olen tässä asiassa mennyt ns. "pylly edellä puuhun". Olen saanut tällaisen oivalluksen ja lahjan siinä kovassa rytäkässä. Nyt tutkin sitten faktoja tälle asialle. Tunnistan myös sen, että voimavarani on todella tämä intuitiivisuuden maailma. Entinen järkevä, jämpti, tarkkamuistinen Minna on tipotiessään ja tilalla on intuitiivinen taiteilija. Elämä on todellakin ihanan ihmeellistä, on vain hyväksyttävä ja otettava vastaan kaikki se, mitä elämä suo. Mentävä sitä polkua, joka on juuri sinulle tarkoitettu.


Ystäväni Mirva Arposuo mahdollisti sen, että me kaikki pääsemme näkemään intuitiivisen maalaamisen ydinajatusta. Kaiken tämän olen itse oivaltanut, mutta siihen löytyy kyllä paljon mielenkiitoisia materiaaleja. Netti on pullollaan tietoa. Kaunis kiitos ystäväni kuvista ja videoista, mahdollistit näkyväksi meille muille työskentelyäni.Intuition lähteeltä mitä parhaimmat terveiset

Minna

(Kaikki kuvat: Mirva Arposuo)

Kommentit

Suositut tekstit