Arkea ja suorituksia

Eilen en kyennyt olemaan yhtään parempi, ajatukseni harhailivat aina jauhelihakastikkeesta tulevaisuuden haaveisiin. Niin paljon miettimistä on ollut ja varmasti tulee olemaan. Minun on pysyttävä mukana ennen kaikkea omassa elämässäni. Minä en käytä aikaani tai rajallisia voimavarojani siihen, että miettisin mitä minusta ajatellaan. Minä rohkeasti olen ottanut luovuuden mukaan osaksi kuntoutumista. On vapauttavaa kulkea Luca-koiran kanssa metsässä ja ihastella upeaa luontoa. Luonnossa saatan kuulla monenlaisia oivalluksia ja sanojen helinää.  Niille täytyy antaa vain rohkeasti mahdollisuus ja tilaa.

Kuva: Hanne Manelius


Tässä mietteitä luonnosta ja mahdollisuuksista:

Se on niin upeaa
tuo luonnon oma taika.
Sen saatat kyllä tuntea, aistia
Ja ymmärtää.
Jos askellat rauhallisin askelin,
Mielin vapain.
Annat tilaa ja ajatuksille mahdollisuuden.
Jos heität pois asenteet, ennakkoluulot
ja epäilyn.
Suotta kiirehdit ja murehdit
tässä valmiissa maailmassa.
Kaikella on aikansa ennemmin tai myöhemmin.
Ethän suotta kiirehdi.
Silloin saatat nähdä paremmin 
ympärillä olevaa elämää.
Saatat ihastella auringon säteitä
sammalmättäitä, polkuja.
Silmäsi havaitsevat itsestään selvyyksiä,
joita et ole kiireeltäsi huomannut.
Elämä on kokonaisuudessaan
niin monimuotoista ja taianomaista,
et tarvitse mitään huvipuistojen
tarjoamia elämyksiä.
Kunhan vain otat pois laput korviltasi ja 
silmiltäsi.
Karkotat kiireen jaloistasi ja ajatuksistasi.
Ja olet siinää hetkessä, juuri sillä hetkellä.
Näet, kuulet, koet ja huomaat
elämästä paljon enemmän ❤️
(Minna G)

Juuri noin mekin Lucan kanssa teemme. Uskallan väittää, että me koemme paljon yhdessä ja saamme myös ikuistettua kuvien välityksellä hetkiä luonnosta.

Meillä ei ole kiire, askeleeni ovat toisinaan hitaat ja jalkani kankeat. Silti saamme kokea upeita hetkiä. Olen niin onnellinen edes siitä, että kykenen liikkumaan, jalkani ja käteni toimivat.

Kuva: Hanne Manelius

Elämän asiat ovat kovin suhteellisia. Minulle aiemmin oli kovin tärkeää esimerkiksi suorittaa ja opiskella. Nykyään suoritukset ovat vaihtuneet aivan toisenlaisiin suorituksiin. Olen kokenut senkin, että suoritus voi olla sekin, kun jaksat aamulla nousta kellon soidessa kipujen keskeltä ja huonosti nukutun yön jälkeen. Kaikki on suhteellista,  elämän eri tilanteet saattavat saada esiin suorituksista aivan toisenlaisia näkökulmia. Esimerkiksi viikottaiset terapiakäynnit ovat minulle suuria suorituksia, joihin olen motivoitunut.  Ne ovat samalla tärkeä osa kuntoutumista ja edistymistä.

Kuva: Hanne Manelius

Tiedän kyllä senkin, että nämä suoritukset eivät tässä yhteiskunnassa vielä riitä. Ihmisen täytyisi olla tehokas ja tuottava. Niin minunkin täytyisi kyetä vielä muihin suoritteisiin. Minun olisi laajennettava elämääni, siltä minusta ainakin tuntuu. Se ei riitä, että kuljen Lucan kanssa metsässä ja nautin luonnosta. Minun varmaankin olisi siedettävä paremmin meteliä, hektisyyttä, aisti ärsykkeitä ja kognitiivisia haasteita. Minkä minä itselleni mahdan?

En mitään. Minun on heitettävä huoli- ja murheviitta päältäni ja viskattava kauaksi pois. En minä itselleni mahda mitään, olen nyt tällainen rauhaa rakastava nainen. Kuntoutukset menee juuri siinä tahdissa, kuin on mahdollista. Odotukset ovat suuria. Silti minun on matkattava kaikessa rauhassa ja omaan tahtiin. En voi kiirehtiä, koska se kostautuu. Voi kunpa tämän jaksaisin aina muistaa...

Kuva: Hanne Manelius

Kaunis kiitos valokuvaaja Hanne Manelius, ikuistit hetkiämme luonnossa.

Kommentit

Suositut tekstit