Mietteitä unta odotellessa

Yksi päivä on taas takana ja syksyisen yön pimeys on laskeutunut. Näihin syksyn iltoihin tunnelmaa loihtivat kynttilät, joista pidän. Kynttilän liekki paitsi valaisee, mutta se loihtii lämpöä ja toivoa elämään. Se valaisee niin, että aivan sydämessäni asti tuntuu elämän liekin lämmin kosketus. Eilen illalla sain kokea tätä ihanuutta useamman kynttilän voimin, sillä sytytin niitä terassille. Siellä me istuimme ja nautimme, myös Luca nautti selvästi tunnelmasta. Elämäni koostuu pienistä ja yksinkertaisista asioista, niitä on useita niin elämä maistuu elämältä...

Luca nauttii tunnelmasta
Uni ei meinaa tulla, vaikka olen todella väsynyt. Olen ehkä liiankin, koska tänään on ollut monenlaisia tapahtumia. Kaikki mukavia, mutta pääni kuormittuu niistä ja käyn sitten ylikierroksilla. (Tämä kirjoittaminen on muuten erittäin hyvää terapiaa minulle, koska joudun hetkeksi keskittymään ja haastamaan itseäni.) 

Meillä kävi vieraita ja oli mukava jutella taas pitkästä aikaa. Minä jännitän pariskunnan puolesta, kun he ovat saaneet uuden perheenjäsenen, suloisen kissa-vauvan. He ovat parhaillaan pitkällä kotimatkalla. Kisu saa kyllä rakastavan ja hyvän kodin, sen tiedän. Seurasin mieheni rakennuspuuhia takapihalla ja hieman olin kaverinakin. 

Monenlaista on tänäänkin ollut ja hyvä niin. Eipähän aika käy tylsäksi, kun saa seurata tätä elämää. Milloin on mopojen kanssa haasteita tai bensa loppu, kengät rikki tai farkut pienet, pekonin paistoa tai kahvihammasta kolottaa...

Jokohan se uni maistuisi ja saisi silmät sulkea? Minä tahdon ajatuksin pikkukisulle toivoa kaikkea hyvää ja sitä, että emosta ikävä pian helpottaa. Onni on hänellä se, että hän saa huolta pitävän kodin. Hiljaa toivon myös maailmalle rauhaa ja rakkautta, pitäkäämme lapsista ja eläimistä huolta. Tähän maailmaan mahtuu niin paljon pahaa, mutta onneksi myös rakkautta. Elämän valot ja varjot kulkevat meidän mukanamme.

Elämän valot ja varjot

Hyvää alkavaa viikkoa myös sinulle ja valoa pimeneviin iltoihin!

Kommentit

Suositut tekstit