Jännittävä päivä takana

Terveiset täältä Tampereelta!
Tänään on ollut taas aivovammapoliklinikan tutkimukset. Ainakin minusta hyvin huolehditaan, kesällä viimeksi Jyväskylän Keskussairaalassa näitä asioita tutkittiin. Vakuutusyhtiön toimesta olen taas täällä. Saan yhden yön viettää potilashotellissa, kun aamulla tutkimukset jatkuvat. Minä odotan hotellin herkullista aamupalaa, se on jotain aivan ylellisen luksusta tässä arjen keskellä.


Tänään päivä alkoi kuntoutusohjaajan ja neuropsykologin haastattelulla, jossa käytiin tämän hetkistä tilannettani läpi. Niin tärkeää, kun minulla oli kaikki uusimmat asiakirjat ja asiantuntijoiden lausunnot matkassa. Tuhannet kiitokset eräälle ihanalle sihteerille, joka oli huolehtinut minulle asiallisen nipun! Ilman sinun apuasi homma ei olisi hallussa, koska en olisi kyennyt tätä paperihommaa itse tekemään. Pienen tauon jälkeen homma jatkui neuropsykologin testeillä, jotka jatkuivat aina neljään saakka. Se oli parasta, että työntekijät olivat entuudestaan tutut. Se auttoi minua erittäin paljon. Pääsimme heti asiaan ja tämän hetkiseen tilanteeseeni käsiksi. Tutustumiseen ei tarvittu aikaa. Nyt ymmärrän taas niitä tilanteita paremmin, miltä tuntuu tehdä yhteistyötä tuttujen työntekijöiden kanssa. Ihan kerrassaan helpottavaa, kun työntekijät eivät olleet vaihtuneet. Tällä on muuten suuri merkitys.

Nyt makaan hiljaisuuden ympäröimänä hotellihuoneessa, kaikkensa antaneena. Minusta tuntuu siltä, kuin olisin tehnyt maailman ympäri matkan ilman karttaa tai siltä, kun olisin seilaamassa järvellä ilman airoja. Määränpää on tuntematon, en tiedä sitä itsekään. Hitaasti etenen reitilläni, jolle itse en ole halunnut. Olen täällä, tässä ja nyt. En omasta tahdosta, suunnitellusti ja määrätietoisesti. Olen olosuhteiden pakosta. Minun on tehtävä yhteistyötä ammattilaisten kanssa, koska muuten suuntani katoaisi, karttani häviäisi ja veneeni saattaisi upota.


Siispä, parasta minulle on se, että etenen hitaasti, varmasti ja ammattilaisten ohjaamina. Minua ei haittaa vaikka airot puuttuvat. Uskon, että perille pääsen vielä joskus.

Huomenna on uusi jännittävä päivä, mutta illaksi pääsen rakkaiteni luokse.

Kommentit

Suositut tekstit